Sabtu, 23 Januari 2010

BILA TAHUN BARU DISAMBUT BERSAMA HANTU

SYUKUR ALHAMDULILAH.MULA AKU INGAT TAK ADA SAPA SUKA CERITA NI? AKU MASA BUAT HARI TU SAMPAI SIRI 10 TERUS DAH DOWN,NAK DELETE SEMUA FAIL TAPI MAK AKU KATA MENARIK DIA SURUH POST KAT BLOG KARYA AKU TAK SANGKA KORANG SUKA? AKU TAK TAHU NAK BERTERIMA KASIH MACAM MANA HANYA ALLAH YANG DAPAT MEMBALASNYA... TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI BACA!!!! AKU DOAKAN SEMOGA KORANG MURAH REZEKI,DIRAHMATI ALLAH DAN PANJANG UMO! THNKZ! JOM KITA TENGOK DESTINASI AKU SETERUSNYA DIMANA YA? HMM...


-BAHAGIAN 3-

SESAMPAINYA KAMI DI GERAI HANTU JERUK PURUT AKU MEMBERI SALAM "ASSALAMUALAIKUM" HANTU JERUK MENYAMBUT TANGANKU TANPA MENJAWAB SALAM DAN DI MEMBISIKAN KEPADAKU "KO NI AGAK-AGAK LA HANTU MANA BOLEH JAWAB SALAM!"

AKU TERSENYUM DAN MEMINTA MAAF,KAMI DUDUK DI GERAI MAKAN MEREKA SEMUA SEPERTI BERNAFSU MELIHAT ORANG-ORANG DISANA MEMAKAN BANGKAI

AKU MELIHAT MEREKA DAN BERKATA "WOIT! NI TAHUN 2010 TAU! KORANG DAH AZAM NAK MAKAN MAKANAN YANG SEDAP KAN? KALAU KORANG SENTUH BANGKAI AKU AZAN KAT SINI KANG!" TOYOL,POCONG,HANTU JEPUN,PENANGGAL DAN JIN MERAYU KEPADAKU "KO JANGANLAH AZAN NANTI TERBAKARLAH KITORANG NI!"

AKU TERSENYUM DAN BERKATA "TAU PUN TAKUT" AKU MEMANGGIL HANTU JERUK PURUT TAPI YANG DATANG ADALAH SORANG GADIS AYU?

AKU TERKEJUT DAN BERBISIK DALAM HATI "EH! TAKKAN ADA MANUSIA LAGI YANG BOLEH MELIHAT HANTU SELAIN AKU? MESTI SALAH SORANG FOLLOWER BLOG AKU NI? NAK INTERFRAME JUGA LA NI? SAPA AGAKNYA? MESTI FOLLOWER PEREMPUAN! MESTI YANG SELALU KOMEN BLOG AKU WAH! LAWA GILER!"

HANTU-HANTU YANG LAIN MULA MENGENYITKAN MATA KEPADA GADIS TERSEBUT NAK MENGORAT TU,SETELAH GADIS SAMPAI DAN BERDIRI DI DEPANKU AKU BERKATA "SEDARI NI SAPA MANUSIA KER?"

BELUM SEMPAT GADIS ITU MENJAWAB
HANTU JERUT PURUT BERKATA "WOI! JANGAN KACAU EK! TU ANAK AKU!" AKU DAN HANTU YANG LAIN KETAWA BESAR.POCONG BERKATA "AGAK-AGAKLAH JERUK PURUT! TAKKAN LA ANAK KO PLAK? DIA NI KAN MANUSIA"

HANTU JERUK PURUT DATANG KEPADA KAMI DAN BERKATA "AKU BELUM HABIS CAKAP LAGI? NI ANAK ANGKAT AKU LA DIA BUKAN MANUSIA DIA BUNIAN"

AKU TERKEJUT DAN BERKATA DALAM HATI "PATUT LA LAWA? BUNIAN RUPANYA" TETIBA TOYOL DENGAN MUKA POYO TERUS BERDIRI DI ATAS MEJA DAN MENYANYI LAGU HINDUSTAN KEPADA BUNIAN TERSEBUT.

AKU GERAM MELIHAT GELAGAT TOYOL YANG MENJENGKELKAN AKU MEBERI ISYARAT KEPADA HANTU YANG LAIN TERUS KAMI MENGANGKAT TOYOL DAN HUMBAN KE DALAM VAN.

SEMUA HANTU YANG ADA KETAWA SAKAN MALAM ITU MENJADI SUNGGUH GERUN KEDENGARAN KETAWA HANTU-HANTU DAN TERMASUK AKU DALAM HATIKU BERKATA "TU LA POTONG LINE SANGAT DAH LA PENDEK BUNCIT LAK TUKULIT KALER HIJAU DAH MACAM KATAK LAK! HAHAH ! ADA HATI NAK BUNIAN TU!" AKU TERSENYUM SAMBIL MENJELING DENGAN WAJAH JAHAT,TOYOL DIDALAM VAN SEDANG MERONTA-RONTA....P/S=PADAN MUKA TOYOL TU! HAHA HA! APA JADI KAT TOYOL TU? HEHEHE KORANG KENA TUNGGU ESOK LA PLAK? HEHE APA-APA PUN PADAN MUKA TOYOL TU NAK KACAU GADIS PUJAAN AKU SANGAT! HAHAHA

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .