Khamis, 25 November 2010

NICK DAN HANTU 1 MALAM DI HOSPITAL "siri 10"

SIRI 10:EPISOD 91


SETELAH PENSAN DALAM SIRI LEPAS AKU TERJAGA DAN LIHAT KIRI KANAN AKU BERKATA "EH! AKU ADA DI HOSPITAL PLAK??" DAN AKU MELIHAT DI HADAPAN HUH! AGRH!! HANTU!" TETIBA POCONG BERKATA "MAK AI! PUNYA KURANG AJO! SLUMBER BADAK JE MENJERIT BILA TENGOK AKU? NI AKU LA POCONG A.K.A PUCHONG? KENAL LAGI TAK? HAHA KO PEHAL NICK HILANG INGATAN KER?"

TETIBA MUNCUL PLAK TOYOL "CAK! NICK! KO DAH SEDAR KE? LAMA KO KOMA KITORANG SEKARANG BAGAI KEHILANGAN ARAH? DI IBARATKAN BAGAI ANJING KEHILANGAN SUP TULANG? AISEH! FALSAFAH BETOL AYAT AKU NI? HAHA"

AKU "EH! BUKAN KORANG DI CAMPAK KE JIRAT CINA DENGAN HINDU KE DALAM SIRI KHAS?" TOYOL "SAH KO DAH GILER! KUAT JUGAK EFFEK HENTAKAN DI KEPALA KO TU NICK? KITORANG SEKARANG OK JE? TUNGGU KO KAT SINI? TENGOK BETAPA SETIANYA KITORANG EH! ALAMAK! ADA ORANG DATANG! BYE! SEE YOU IN THE HELL!" DAN TERUS MENGHILANGKAN DIRI.

AKU PUN MENJERIT "WO! RILEX DULU! MANA HANTU YANG LAIN?" TETIBA ADA SORANG NURSE DATANG DAN BERKATA "APA BISING NI? EH! ENCIK NICK DAH SEDAR? ELOKLAH TUNGGU NANTI SAYA PERGI PANGGILKAN DOKTOR?" BELUM SEMPAT AKU BERTANYA NURSE TADI TELAH BEREDAR PERGI.

AKU MASIH DALAM KEBINGGUNGAN LAGI JADI AKU TERMENUNG SEMENTARA MENUNGGU DOKTOR TIBA? APABILA DOKTOR SAMPAI BERSAMA NURSE TADI DIA BERKATA "ALHAMDULILAH DAH SEDAR PUN NICK? SAYA DOKTOR HAIWAN EH! DOKTOR HERWAN BIN ATANG HA! NICK MACAM MANA INGAT LAGI TAK APA YANG BERLAKU?"

AKU TERLOPONG "APA YANG BERLAKU? RASANYA SAYA DI DUNIA HIBRA DI DALAM BILIK MASTER SOCERER BILA KAMI DISERANG DI PERKAMPUNGAN BUNIAN SAYA LARI KE LORONG BAWAH TANAH NAK KE PERKAMPUNGAN HOBBIT LEPAS TU...."

DOKTOR "OK.. SUDAH.. HMM...RASANYA NICK MUNGKIN BELUM PULIH SEPENUHNYA DARI HENTAKAN DI KEPALA HARI ITU?" AKU "EH! HENTAKAN KEPALA? BILA MASA? PELIK?" DOKTOR "NICK TAK INGATKAN KE? LA...NAMA JE PENULIS CERITA HANTU NI TAPI LUPA PLAK SCENE MANA NICK TERJATUH?"

NURSE "EH! DOKTOR JANGANLAH KATA MACAM TU MUNGKIN DIA MASIH MENGALAMI KONKUSI EFEK HENTAKAN TU?" AKU MENCELAH"JANGANLAH BERTEKAK SAKIT KEPALA SAYA BOLEH CERITA SIKIT SAYA NI DALAM ALAM REALITI KE FANTASI? MANA ARDY? SYAHILA?"

DOKTOR "SABAR NICK? NICK CUBA BACA BALIK NICK PUNYA CERITA SIRI 6 EPISOD 60?? INGAT LAGI? SENANG AYAT AKHIR TU?" AKU "TUNGGU KEJAB DOKTOR NAK REFRESH SIKIT? YANG SAYA TAHU SAYA DENGAN SYAHILA? KENAPA PLAK DOKTOR?"

DOKTOR "HA! SYILA KAN? MASA NICK TENGAH SEMBANG DENGAN DIA,SYILA KATA NICK PENSAN SEBAB KEPALA NICK TERHENTAK BATU BILA TERJATUH MASA TU DAN TAK SEDARKAN DIRI SYILA MEMAKLUMKAN KEPADA KAMI JADI SAYA PERIKSA DAN MENDAPATI NICK ADA MENGALAMI KONKUSI?"

AKU "OH! SIRI 6 HARI TU SAYA JATUH BARU PERASAN! INGATKAN SAYA OK JE RUPANYA SAYA KOMA KE? EH! APA BENDA KONKUSI TU? MACAM LAGU BAND HUJAN JE?" DOKTOR "BUKAN KONKUSI ITU ER..ER ENTAHLAH NAK CAKAP MACAM MANA PUN TAK TAHU?"

AKU "NI APA PUNYA DOKTOR DAA! DOKTOR CAP AYAM APA NI? PANDAI CAKAP JE?" DOKTOR "CIS! KURANG AJO PUNYA BUDAK! HA! KONKUSI TU APA MAKSUD KO NAK TAHU LEBIH LANJUT CARI JE DALAM PAK GOOGLE SENANG CERITA? APA GUNA ADA INTENET KAN?"

AKU "HUH! CARI KAT PAK GOOGLE? OK! NANTI SAYA CARI SENDIRI? EH! DOKTOR NAK PEGI MANA TU?" DOKTOR "NAK BLAH LA KAN KO SIHAT? JADI AKU NAK PERGI CHECK PESAKIT LAIN? HA! NICK KALAU DAH AGAK SEMBUH DAN SIHAT? NAMPAK PINTU BESAR TU KALAU KO PAHAM MAKSUD AKU? SILALAH KE SANA? OK! BOLEH JALAN LA.." DAN DOKTOR TERSEBUT PUN BEREDAR PERGI.

AKU MENJERIT "AKU MEMANG BOLEH JALAN PUN! TERIMA KASIHLAH! KIRIM SALAM KAT NURSE DOKTOR TU?" DOKTOR TERSEBUT MENOLEH KE BELAKANG DAN BERJALAN MENUJU KE ARAH AKU DAN BERKATA "NURSE YANG MANA SATU PLAK NI?" AKU TERKEJUT! JENG JENG JENG...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .