Selasa, 8 Februari 2011

MENYIASAT MISTERI KEMATIAN SYAHILA "siri 11"

SIRI 11:EPISOD 102

AKU TURUN TANGGA UNTUK KE TINGKAT 12 DAN AKU MELIHAT BANYAK NURSE DAN DOKTOR SEDANG MERAWAT PESAKIT YANG ADA SITU KEBANYAKAN ORANG GILA KAN DI WAD 12 WAD KHAS UNTUK ORANG GILA?

SESAMPAINYA AKU DI TANGGA TERSEREMPAK DENGAN SEORANG LELAKI BERDIRI DI TANGGA BAWAH MELIHAT AKU DENGAN TENUNGAN YANG TAJAM AKU TETAP TURUN DAN BERFIKIRAN POSITIF WALAUPUN DALAM HATI HANYA TUHAN YANG TAHU BETAPA SERAM DAN TAKUTNYA AKU BILA ORANG GILA MERENUNG AKU MACAM NAK BUNUH JER?

APABILA SAMPAINYA AKU DI SEBELAH LELAKI TERSEBUT TERUS LELAKI ITU MENGHULURKAN KEROPOK MONY KEPADA AKU "NAH! JOM MAKAN SAMBIL MENYANYI OK! IKUT AKU! KEROPOK MONY! RASA YANG MENAWAN! HA! APA LAGI SAMBUNGLAH!"

AKU TERPINGA-PINGA MELIHATNYA DAN BERKATA "KEROPOK MONY UNTUK KELUARGA DAN KAWAN!" LELAKI TERSEBUT PUN KETAWA "BAGUS! AKU SAMBUNG
LAGI TAU!" AKU "EH! BUKAN KE LAGU KEROPOK MONY ADA DUA BARIS JER KER?"

LELAKI ITU MENJAWAB "ADA LAGI LA! AKU BARU CIPTA TADI!" AKU "EH! KO SAMBUNG PLAK? WAH! BOLEH BUAT LAGU NI? HAHA OK KO SAMBUNG SIKIT AKU NAK DENGAR?" LELAKI ITU MENJAWAB "BIAR AKU SAMBUNG SIKIT DENGAR TAU! KEROPOK MONY BILA MAKAN KEKENYANGAN! KEROPOK MONY PILIHAN YANG
TERBAIK ZAMAN BERZAMAN! KEROPOK MONY TAKDE MONEY PUN BOLEH MAKAN! KEROPOK MONY BOLEH MAKAN SAMBIL BERJALAN! AMACAM?"

AKU "ER! HEBAT JUGAK DIA NI SIAP SAMBUNG LAGI TU? TAHNIAH!" SAMBIL MENEPUK TANGAN DAN AKU BERKATA "EH! NAK TANYA MANA DOKTOR" LELAKI TERSEBUT MENJAWAB "AKU ADA NAMA LA! BAHALOL! NAMA AKU LEMAN BIN LEMON!"

AKU "OH.. MAAF HA! LEMAN! MANA DOKTOR ADUH! TERLUPA NAK TANYA DOKTOR YANG MERAWAT AKU DULU?" LEMAN "DOKTOR SYAH?" AKU "EH! DOKTOR SYAH KE? BOLEHLAH TU HA! MANA DIA?" LEMAN "KENAPALAH ORANG NORMAL LAGI BODOH DARI ORANG GILA MACAM AKU NI? NAK JUMPA DOKTOR PERGILAH KE KAUNTER PENTANYAAN? APA BANGANG SANGAT!"

AKU "ERK!! SEKALI TERKENA BALIK? HEHE YE TAK YE JUGAK? OKLAH AKU PERGI DULU LEMAN JUMPA LAGI LEMAN!" LEMAN TERUS BERLALU PERGI SAMBIL MENYANYI LAGU KEROPOK MONY AKU MENERUSKAN PERJALANAN MENUJU KE ARAH SEORANG NURSE YANG ADA DI HADAPANKU DAN BERKATA "EH! MINTA TOLONG TANYA SIKIT KAK? MANA KAUNTER PERTANYAAN?"

NURSE TERSEBUT MENOLEH KEPADA AKU SEMPAT JUGAK AKU MELIHAT NAME TAG
TERTERA NAMANYA HANIS,NURSE HANIS ITU BERKATA "YE! NAK CARI SAPA DIK?" AKU MELIHAT WAJAHYA LAWA GILER! HAHA

AKU PUN BERKATA "MAAF KAK HANIS KAN? NAK TANYA ADA NAMPAK TAK DOKTOR SYAH?" NURSE HANIS "DOKTOR SYAH? HMM.. SILA IKUT SAYA" AKU MENGANGGUKAN KEPALA SAJA DAN AKU MENGIKUTINYA KE BILIK DOKTOR SYAH KEMUDIAN NURSE HANIS ITU BERKATA "HA! APA TUNGGU LAGI KETUKLAH
JANGAN LUPA BAGI SALAM TAU?" SAMBIL SENYUM DAN MENINGGALKANKU

AKU PUN MENGETUK PINTU PEJABAT TERSEBUT AKU TERDENGAR SUARA BERKATA "SILAKAN MASUK" AKU PUN MASUK DAN TERLIHAT SEORANG JEJAKA SEDANG MENULIS ATAU MELUKIS ENTAHLAH AKU PUN BERKATA "MAAF NI DOKTOR SYAH KE?"

DOKTOR TERSEBUT MELIHATKU DAN BERKATA "EH! NICK KAN? DALAM SIRI 10 EPISOD 91 KITA PERNAH BERJUMPA? KENAPA NI? NAK BAYAR DUIT RAWATAN KE? JANGAN RISAU SEMUA DUIT RAWATAN NICK ADA BAYOR"

AKU "EH! EMANUAEL ADABAYOR?" DOKTOR SYAH "BUKAN ADABAYOR TU PERMAIN PINJAMAN REAL MADRID DARI MAN CITY LA? SAYA KATA DAH BAYAR! SEMUA RAWATAN NICK DAH DI TANGGUNG SEPENUHNYA"

AKU "EH SAPA PLAK YANG BAYAR? TAKKAN DOKTOR PLAK YANG BAYAR?" DOKTOR SYAH "EH! BUKANLAH ADA ORANG YANG BAYAR TAPI DIA KATA JANGAN DEDAHKAN IDENTITI DIA KEPADA NICK IRFAN JADI MACAM BIASALAH MANUSIA MESTI BERPEGANG KEPADA
JANJI?" AKU "EH! SAPA PLAK YANG BAYAR NI? HMM.." AKU TERMENUNG SEKETIKA...


P/S=pelik siapa plak yang bayar semua duit rawatan aku di hospital ni? adakah keluarga syahila? atau takkan hantu-hantu ugut doktor supaya duit rawatan aku percuma? atau korang tunggu je la.. biar kasi misteri sikit..

8 ulasan:

The Norah berkata...

jeng...jeng...jeng......

MR. SYAH berkata...

wah aku jadi doktor.. suka2..

si para para berkata...

hehehe ada lagi rupanya cerita macam ni..aku suka,hehe

Tanpa Nama berkata...

mestila bapak ko yg byar per la ko nih nick..^__^

Tanpa Nama berkata...

ferra yang bayar ! ckp thankkaseh cepat ! x)

Hanis Azla berkata...

sungguh misteri.. btw watak kak hanis tu mcm sama plk dgn tugas akak in real life.. satu kebetulan tu..

Hanis Azla berkata...

oooppps akak bukannya nurse.. tp bidang kerja akak berkaitanlah dengan menjawab soalan dan pertanyaan orang.. he..he..

Nazirul berkata...

mana hang dpt idea? best!

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .