Jumaat, 14 Mei 2010

NICK,HANTU DAN SYAHIRAH "siri 6"

SIRI 6:EPISOD 59


AKU MENGAJAK SYAHIRAH IKUT AKU KE RUMAH! HA! EH! TAPI DALAM PERJALANAN KE VAN AKU SINGGAH KE MASJID MENUNAIKAN SOLAT DULU YANG PENTING TU SEMENTARA SYAHIRAH DUDUK DI LUAR SELEPAS SELESAI SOLAT AKU BERJUMPA SYAHIRAH TAPI PADA KETIKA ITU WAJAHNYA SEAKAN TERKEJUT? AKU BERTANYA "EH! KENAPA NI AWAK?" SYAHIRAH! "ITU DADDY!!!"

AKU MELIHAT SAPA PLAK YANG DI LIHAT OLEH SYAHIRAH TU? AKU MENOLEH KIRI KANAN AKU TERNAMPAK SEORANG LELAKI DALAM LINGKUNGAN 40AN MACAM BERPANGKAT DATUK? SIAP ADA DRABER LAGI! SYAHIRAH MENJERIT LAGI "DADDY!!"

AKU MENENANGKAN SYAHIRAH "EH! AWAK TUNGGU KEJAB! BIAR SAYA YANG CAKAP DENGAN DIA? SEBAB KALAU AWAK YANG CAKAP? ER.. HEHE MAAF NANTI DIA TAK NAMPAK? TAPI BETOL KE TU AYAH AWAK?" SYAHIRAH TERUS MENGALIRKAN AIR MATA.

AKU NAK TUNJUK GENTLEMEN BERKATA "AWAK TUNGGU SINI BIAR SAYA CAKAP DENGAN DADDY AWAK? TUNGGU OK!" AKU SEGERA MENUJU KE ARAH LELAKI TERSEBUT TETAPI SEKALI DRABER DIA MENUMBUK AKU RUPANYA ADA LAGI 2 ORANG DATANG MEMBELASAH AKU! AGHH! SEDIHNYA! MENYAYATKAN HATI BETOL! DAH LEMBIK AKU DORANG HENTAK BARULAH AYAH SYAHIRAH TU KELUAR DARI KERETA DAN BERKATA "EH! JANGAN PUKUL DIA DAH! NANTI MATI PLAK ANAK ORANG? EH! ANAK NI SAPA?"

AKU MENJAWAB DALAM KEADAAN YANG AGAK LEMAH "SAYA NI.." AKU TERUS PENGSAN TAPI SELAMAT AYAH SYAHIRAH SORANG YANG BAIK? DIA BAWAK AKU KE HOSPITAL AKU TERLANTAR SELAMA SEHARI JER? SETELAH AKU BANGUN AYAH SYAHIRAH ADA DISEBELAH AKU BERSAMA MUNGKIN BINI DIA? DAN ADA SORANG PEREMPUAN EH! AKU TENGOK BINI AYAH SYAHIRAH SEDANG DUDUK SEBELAH SYAHIRAH!!! SIAP BOLEH SEMBANG LAGI? JADI SYAHIRAH BUKAN ROH!

AKU MENJERIT "EH! AWAK SYAHIRAH KAN? AWAK BUKAN ROH KER?" PEREMPUAN TU TERKEJUT "HA! SAYA BUKAN SYAHIRAH SAYA SYAHILA QISTINA SYAHIRAH TU KAKAK KEMBAR SAYA? EH! AWAK KENAL KAKAK KEMBAR SAYA KER? AWAK BF DIA KER? EH! BUKAN KE BF SYAHIRAH ARDY?"

AKU "EH! BUKAN SAYA CUMA KENAL MACAM TU JER? TETIBA ADA SORANG LELAKI DATANG MACAM SEBAYA AKU JE? DIA BERKATA "MACAM MANA PAK CIK MAMAT NI TAK APA-APA KER?" AKU BERKATA "EH! NI SAPA PLAK NI?"

AYAH SYAHIRAH BERKATA NI SEMUA KELUARGA PAK CIK YANG NI ISTERI PAK CIK MAK KEPADA SYAHIRAH DATIN KARISMA,NI ANAK KAMI SYAHILA DIA KEMBAR DENGAN SYAHIRAH HA! YANG INI BF SYAHIRAH ARDY QULZAI DIA AKAN MENJADI TUNANG SYAHIRAH 1 HARI NANTI DAN PAK CIK AYAH SYAHIRAH DATUK MURAD,MINTA MAAF DRABER DAN BODYGARD PAK CIK BELASAH
ANAK? NAMA ANAK NI MUHAMAD.."

AKU BERKATA "EH! JANGAN SEBUT NANTI SEMUA FOLLOWER BLOG SAYA TAHU NAMA SEBENAR SAYA? SYHH... DIAM-DIAM PANGGIL SAYA NICK IRFAN? HA! TAKPE SAYA PUN BERSALAH JUGAK DATUK SELUMBER BADAK SERBU DATUK MEMANG PATUT PUN SAYA KENA PUKUL? HEHE SAYA HIDUP LAGI PUN KIRA BONUS? JADI SAYA TAK MARAH PUN MEMANG TANGGUNGJAWAB BODYGARD DATUK JAGA KESELAMATAN DATUK?"

DATOK MURAD "TAK PAYAH BERDATUK DENGAN SAYA PANGGIL JE PAK CIK? HA! PAK CIK NAK TANYA? MACAM MANA NICK KENAL ANAK PAK CIK SYAHIRAH?" AKU "KENAPA PAK CIK? DIA DAH MENINGGAL KER?" DATUK MURAD "DIA BUKAN MENINGGAL DIA MASIH DALAM KEADAAN KOMA SEKARANG? DIA DALAM HOSPITAL NI JUGAKLAH"

ARDY BERTANYA KEPADA AKU "KO NICK IRFAN KAN? AKU ADA BLOG JUGAK HEBOH KAT BLOG NICK IRFAN BOLEH BERKOMUNIKASI DENGAN HANTU BETOL KER? KO ADA NAMPAK SYAHIRAH BOLEH KASI TAHU MACAM MANA KEADAAN DIA? DAN KATA AKU MINTA MAAF SEBAB AKU TAK SENGAJA MENYEBABKAN KEMALANGAN! AKU BERSALAH SANGAT.."

DATUK MURAD DAN ISTERI MEMUJUK ARDY TAPI MATA AKU MASA TU DOK TENGOK KEMBAR SYAHIRAH IAITU SYAHILA HEHE DAN AKU MEMINTA KEBENARAN DATUK MURAD MENUNJUKAN DI MANA SYAHIRAH BERADA....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .