Jumaat, 14 Mei 2010

NICK,HANTU DAN SYAHIRAH "siri 6"

SIRI 6:SIRI 53


TAPI LAMA-KELAMAAN TAKKAN DIA JER TENGOK AKU DARI TADI? JADI AKU TENGOK BUNIAN KEMBALI DAN BERKATA "AWAK NAK AJAK SAYA LAWAN TENUNG MATA KE? AWAK JANGAN,MATA SEPET SAYA MEMANG BEKUASA TURBO! TAHAN LAMA!" BUNIAN "HISH! AWAK NI! KITA SEKARANG MOOD SEDIH! SEMPAT BERLAWAK!" AKU "YELA KAN SAYA PENGHIBUR MEMANG TUGAS MENGHIBUR PUN? KENAPA NAK
SEDIH? CERITA SAYA KELAKAR SERAM? BUKAN SEDIHLAH AWAK... HA! AWAK INGAT HANTU SAYA KENA CULIK? SAYA NAK SEDIH KER? PIGI DAH!! DORANG SEMUA MENYUSAHKAN JER.."

BELUM SEMPAT AKU BERKATA LAGI BUNIAN "AWAK!! SAYA PREGNANT! EH! SILAP-SILAP PLAK! SORY-SORY SAYA DAH JADI TUNANG ORANG! AYAH TUNANGKAN SAYA DENGAN PUTERA BUNIAN! MUKA DIA PUN HENSEM DARI AWAK! MACAM FAHRIN AHMAD! BUKAN MACAM AWAK?" AKU "MAK AI! SIAP KUTUK LAGI? LA...HABIS TAKKAN BERAKHIR MACAM TU KISAH CINTA KITA??"

BUNIAN "BILA MASA PLAK KITA BERCINTA?" AKU "ALAMAK! MALUNYER? HIHI" BUNIAN BERKATA "NAMPAKNYA KAREKTER SAYA SAMPAI KAT SINI JE? TAPI!! AWAK AKAN SENTIASA DALAM HATI! SAYA AKAN CERITA KEPADA ANAK CUCU CICIT SAYA NANTI? BAHAWA DI ALAM MANUSIA ADA ORANG YANG HEBAT DAN BAIK HATI SEPERTI AWAK? DAN AWAKLAH KAWAN YANG TERBAIK SAYA FOREVER EVER AFTER! HA! SAYA ADA PENGANTI UNTUK CERITA AWAK NI!"

AKU TETAP COOL TAPI DALAM HATI SAPA TAHU! UWAA!!! SEDIHNYER TAPI DENGAN
TENANG AKU MENJAWAB "KALAU PEREMPUAN YANG LAWA DARI AWAK TAKPELAH? TAPI KALAU LAKI SURUH BERLAKON CERITA LAIN?" BUNIAN "NI PEREMPUAN NAMA DIA SYAHIRAH? DIA ROH! DIA KAWAN SAYA NANTI AWAK JUMPA DIA KAT..." AKU TERJAGA SEBAB LOCENG JAM BERBUNYI

AKU TERKEJUT "HUH! SYAHIRAH?? BUKAN KE NAMA TU SELALU HADIR DALAM MIMPI AKU? ALAMAK! ADAKAH DIA ORANG AKU CARI SELAMA NI? PUTERI! MANA NAK CARI SYAHIRAH TU! ADOI.. JAM NI PUNYA PASAL! MASA DRAMATIK DIA NAK BUNYI!!" TETIBA HENSET AKU BERBUNYI AKU MELIHAT ADA MSG? NO TAK KENAL PLAK? AKU BACA MSG DIA TULIS "SORY TADI DALAM MIMPI TAK SEMPAT KASI TAHU? NI SAYA KASI TAHU DALAM MSG JER? JUMPA DIA KAT...."

HENSET AKU TERPADAM PLAK! HAISH! ADA SAJE! TETIBA PUTERI BUNIAN MENJELMA DI HADAPANKU AKU TERKEJUT BUNIAN BERKATA "HA! NICK SORY TADI DALAM MIMPI TAK SEMPAT NAK CAKAP? HANTAR MSG TAK SAMPAI PLAK? JADI JUMPA FACE TO FACE SENANG? JUMPA SYAHIRAH TU KAT KUBUR YANG AWAK SELALU JUMPA HANTU AWAK?" AKU "NAK BUAT APA PLAK? TAKKAN NAK MENURUN MINTA NO KAT SYAHIRAH TU?"

BUNIAN "BUKANLAH! SYAHIRAH SELALU ADA KAT SANA! SIAN DIA SELALU MERAYAU KAT SANA SORANG-SORANG NANTI AWAK AMBIK DIA JADI PELAKON GANTIKAN SAYA? DAN KATA SAYA DAH TAK BOLEH KE DUNIA MANUSIA PASSPORT TAMAT TEMPOH?" AKU "KEJAB! DIA PUN ADA BAU-BAU BACANG KE DENGAN BUNIAN JUGAK KER?"

BUNIAN "BUKANLAH! DIA MANUSIA! DIA ROH! DIA DOK CARI KUBUR DIA? TAK JUMPA SEBAB TU DIA MERAYAU-RAYAU?" AKU "EH! SYAHIRAH TU UMUR BERAPA?" BUNIAN "TAH SAMA DENGAN AWAK KOT?" AKU "SAYA SEBELUM NI SELALU MIMPI SYAHIRAH ADAKAH DIA YANG SAYA MIMPI?" BUNIAN "HA! ALAMAK! SAYA KENA BALIK! NANTI PUTERA BUNIAN MARAH SEBAB SEKARANG TIME OUTING DALAM BEBERAPA JAM JER? SEKARANG SAYA KENA BALIK? ASSALAMUALAIKUM... UMUR PANJANG KITA JUMPA LAGI!" SAMBIL MELEMPARKAN SENYUMAN KEPADA AKU! DAN TERUS HILANG UWAA!!

MENGALIR AYER MATA AKU MASA TU? UWAAA...!!!! TADI DALAM MIMPI DAN JUMPA FACE TO FACE DIA BAWAK LEMPENG JANGUNG? INGATKAN NAK KASI! TAKPE TAKDE REZEKI EH! DAH MALAM NI? AKU NAK PERGI KE KUBUR TEMPAT PORT HANTU-HANTU AKU DULU SEBELUM KENA TANGKAP! AKU SEGERA BERKEMASKAN DIRI BERSIAP DAN TETIBA AKU TERBAU SESUATU KAT DAPUR RUMAH AKU?

AKU PERGI MELIHAT "EH! ADA LEMPENG JAGUNG! DAN NOTA DI TULIS "SAJA NAK KASI SUPRISE" INGATKAN BUNIAN TAK NAK KASI? RUPANYA SAJA NAK SUPRISE! YAHOOO!!! TERUBAT SIKIT KESEDIHAN AKU NI?" SELEPAS AKU MAKAN LEMPENG JAGUNG AKU SEGERA KE KUBUR TEMPAT HANTU-HANTU AKU LEPAK? BUKAN KAMPUNG BLOGGER LAGI MACAM SEBELUM NI..

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .