Khamis, 26 Ogos 2010

MENGEMBARA KE ALAM FANTASI "siri 7"
:episod 61

AKU PUN SEGERA BANGUN DARI JATUH SAJA NAK CONTROL MACHO MASA TU DAN TERUS BERTANYA "EH! AWAK TAK TENGOK KAKAK AWAK? DORANG SEMUA DAH TENGOK DIA?" SYAHILA MENJAWAB "HMM.. MALASLAH LAGIPUN SAYA ADA MASALAH SIKIT DENGAN DIA?" AKU "KENAPA PLAK?" PADA KETIKA ITU AKU DAN SYAHILA BERJALAN-JALAN PLAK DI TAMAN KAT HOSPITAL AMACAM ROMANTIK TAK? HAHA JANGAN JELES.

SELEPAS TU SYAHILA MENYAMBUNG LAGI "KITORANG ADA SELISIH PAHAM LA?" AKU "OH..TAKPE KALAU PERSONAL BAGI AWAK SAYA TAK KISAH? SORY TANYA" SYAHILA "HMM..BETOL KE AWAK BERKEBOLEHAN NAMPAK ROH? MACAM GHOST WHISTPERER JUGAK?" AKU "BOLEH LA SIKIT-SIKIT KENAPA AWAK TANYA?"

SYAHILA "TAKDE APA? EH! CUTE PLAK BUDAK KAT POKOK TU KENAPA DIA TENGOK KITA EK?" AKU "SAPA PLAK? BUDAK MANA?" SYAHILA "TU KAT POKOK PINANG AWAK NAMPAK TAK ADA DUA ORANG CUTE LA DORANG KAN?" AKU BERKATA DENGAN NADA BERBISIK "EH! UPIN DENGAN IPIN KE TU? MACAM MANA DORANG ADA DALAM CERITA AKU PLAK?"

SYAHILA "LA..DORANG BUKAN UPIN DENGAN IPIN LA! TAPI COMEL JUGAK KAN DORANG? MACAM TOYOL KEPALA DOGOL? HEHE TAPI KENAPA DORANG ASYIK TENGOK KITA JER?" AKU "ENTAHLAH DORANG BUKAN ADIK AWAK KE?" SYAHILA "HISH! SAYA DUA BERADIK JE KEMBAR DENGAN SYAHIRAH PELIKLAH? HA! ADIK AWK KOT?"

AKU "EH! BILA MASA MAK SAYA BERANAK DIA DAH MONOPOS? EH! SORY MAMA! JANGAN MARAH? HEHE HA! DORANG TENGOK AWAK SEBAB AWAK CANTIK? YELA MUKA AWAK PUN DAH IRAS-IRAS NORA DANISH! SAPA TAK TERPIKAT? HEHE MANA ORANG TAK MINAT TENGOK?" SYAHILA "EH! AWAK PUJI SAYA LEBIH KENAPA PLAK? JELES EK? DORANG BUDAK LA RASANYA BARU DALAM 3 TAHUN KOT?" AKU "EH! MANA ADA PUJI DAH MEMANG BETOL KAN?"

SYAHILA "AWAK TUNGGU KEJAB SAYA NAK PERGI KAT BUDAK TU NAK CUBIT PIPI DIA KEJAB DAN GEGET SEKALI? GERAM TENGOK? GEBU! HEHE" SYAHILA PUN TERUS BERLARI KE ARAH BUDAK TU TAPI MEREKA LARI PLAK? AKU PUN TURUT MENGIKUTI SYAHILA KAMI BERDUA PERGI KE BUDAK TU DORANG LARI PLAK? KAMI MENGEJAR AKU BERHENTI DAN BERKATA "EH! AWAK TUNGGU KEJAB SAYA TAK LARAT TAK MAKAN APA LAGI LA?"

SYAHILA "AWAK TUNGGU KAT SITU NANTI SAYA DUKUNG DORANG BAWAK KAT SINI? HEHE" AKU TERSENYUM "APA-APA JE LA AWAK? HA! KALAU BOLEH PERGI KAT KAFE HOSPITAL BELI TEH AIS DAHAGA PLAK? HEHE" SYAHILA DAH JAUH DARI AKU DAN MENJERIT "OK! NANTI SAYA BAWAK KAT AWAK TAU! NANTI BAYAR BALIK OK!"

AKU MENGELENGKAN KEPALA DAN TERSENYUM TETIBA AKU TERKEJUT SAMPAI TERDUDUK SEBAB ADA SEORANG WANITA MISTERI DALAM 30AN BERDIRI DI SEBELAH AKU BERKATA "EH! SAPA PLAK NI? ER.. KAK CARI SAPA?" WANITA TERSEBUT MELIHATKU DENGAN PANDANGAN SAYU SERAM AKU TENGOK DAH LA MUKA DIA PUCAT SEMACAM?

AKU BERKATA "MAAF TUMPANG LALU" WANITA TU BERKATA "AWAK NAMPAK SAYA KE?" AKU "YELA SAYA MEMANG NAMPAK AKAK PUN KENAPA PLAK? MEMANG SAYA RABUN TAPI SAYA STILL NAMPAK AKAK JUGAK KENAPA?" WANITA MENJAWAB "ADA NAMPAK TAK ADA BUDAK KECIL DALAM 3 TAHUN KAT SINI?" AKU MENJAWAB "HA! TADI ADA"

SAMBIL TANGANKU MENUNJUKAN KE ARAH TEMPAT SYAHILA MENGEJAR MEREKA DAN AKU MENOLEH KEPADA WANITA TU SEMULA TETIBA WANITA TU HILANG! AKU TERKEJUT "EH! SAPA PLAK YANG AKU NAMPAK TADI?" TETIBA SYAHILA DATANG DAN BERKATA "BUDAK TU DAH HILANG AWAK? SAYA KEJAR DORANG LEPAS TU ENTAH MACAM MANA HILANG MACAM TU JE? PELIKLAH?"

AKU "EH! AWAK ADA NAMPAK SORANG PEREMPUAN TAK LALU KAT SINI? HA! LAGI 1 TADI PEREMPUAN TU ADA DATANG TANYA PASAL BUDAK YANG KITA NAMPAK TADI? MUNGKIN DIA CARI ANAK DIA KOT?" SYAHILA "HMM...EH! TU BUDAK TADI LA! JOM KITA PERGI KAT DORANG!" AKU "EH! MANA? OH SITU! OK! JOM NANTI KITA BOLEH BAWAK KAT PEREMPUAN TADI MUNGKIN ANAK DIA?"

KAMI BERDUA PERGI BERJALAN MENUJU KE ARAH BUDAK TERSEBUT TAPI BELUM SEMPAT KAMI SAMPAI ADA SEORANG DOKTOR BERJALAN MENUJU KE ARAH BUDAK TERSEBUT SYAHILA MENJERIT "EH! ADA BUDAK DEPAN EN! BERHENTI!" TAPI TERJADI 1 PERKARA YANG MENGEJUTKAN KAMI DOKTOR TU MACAM TAK DENGAR SUARA SYAHILA DIA TERUS BERJALAN DAN MENUMBUSI BUDAK TERSEBUT KAMI TERGAMAM....0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .