Khamis, 26 Ogos 2010

MENGEMBARA KE ALAM FANTASI "siri 7"

episod 67


AKU MEMANDANG ARDY DAN BERKATA "KO MASUK JE DALAM KERETA DOK BELAKANG" SYAHILA PUN MEMBUKA RANTAINYA DAN HANYA MEMEGANG SAHAJA TAK DI PAKAI PUN SETELAH ARDY MASUK KE DALAM KERETA MEREKA BERDUA MEMEGANG RANTAI SUPAYA BOLEH NAMPAK AKU?


AKU BERKATA "KO JANGAN TERKEJUT! SEBENARNYA SYAHIRAH DALAM BAHAYA!! KO KENA TOLONG AKU JUGAK! KITA KENA SELAMATKAN DORANG!" AKU MENOLEH KE ARAH SYAHILA "AWAK PANDU KERETA KITA JUMPA DENGAN PANGLIMA SAKTI! KITA KENA MINTA TOLONG BANTUAN DIA! KO IKUT SEKALI ARDY! KALAU KO NAK MASUK JUGAK JUMPA SYAHIRAH KALAU JADI APA-APA KAT DIA TAKDE SAPA BOLEH TOLONG KALAU KO IKUT AKU MUNGKIN KITA BOLEH TOLONG SYAHIRAH DAN KELUARGA DORANG SEKALI"

ARDY DALAM KEADAAN TERKEJUT "OK! AKU IKUT JE SEBAB KO DAH SELAMATKAN SYAHIRAH JADI SEKARANG AKU BANTU KO PLAK! WALAUPUN AKU WAS-WAS JUGAK NI?" KAMI BERTIGA BERTOLAK KE KAMPUNG BLOGGER DALAM PERJALANAN RANTAI DI PEGANG OLEH ARDY SEBAB BIAU DIA NAMPAK AKU SEBAB DIA TAK BERAPA PERCAYA? SYAHILA TAK PAYAH PEGANG PUN TAKPA MEMANG DIA TAHU AKU ADA KAT SEBELAH"

SETELAH SAMPAI KE KAMPUNG BLOGGER MEMANG SUNYI TAK NAMPAK SORANG PUN BLOGGER YANG ADA MASA TU! MANA BLOGGER SEMUA?? MACAM DI LANGGAR GARUDA! KAMI PERLAHAN-LAHAN MELALUI DI JALAN KAMPUNG BLOGGER AKU MEMEHARTI SEKELILING 1 BLOGGER BLOG AKU PUN TAK NAMPAK? MANA DORANG? MEMANG SUNYI HABIS! SETELAH SAMPAI KAMI KE BAWAH POKOK DI SIMPANG JALAN DI TEPI JAMBATAN KAMI DUDUK DISANA.

AKU BERTANYA KEPADA SYAHILA "MANA PANGLIMA SAKTI" SYAHILA BUAT TAK TAHU JER? AKU TERLUPA PLAK SEBAB ARDY YANG MEMEGANG RANTAI TU,AKU PUN MENYURUH ARDY MEMBERI KEPADA SYAHILA DAN SETELAH SYAHILA YANG PEGANG DIA BERKATA "KENAPA AWAK?"

AKU BERTANYA "MANA PANGLIMA SAKTI? DIA KATA SURUH JUMPA DIA KAT SINI TAPI TAK NAMPAK PUN KELIBAT DIA? SAYA RASA SAH KITA KENA KENCINGLAH" SYAHILA "HISH TAK BAIKLAH AWAK LAGIPUN DIA SORANG YANG TAHU MACAM MANA NAK PULIHKAN AWAK?"

ARDY "KORANG SEMBANG PASAL APA? KITA NAK BUAT APA KAT SINI?" SYAHILA "KAMI MENUNGGU PANGLIMA SAKTI KERANA DIALAH YANG MENYEBABKAN NICK JADI HALIMUMAN"

TETIBA KAMI TERASA ANGIN KUAT PLAK? AKU HAIRAN EH! "APESAL ANGIN KUAT SEMACAM JE? NAK RIBUT KER?" SYAHILA MENJAWAB "JOM DOK DALAM KERETA NAK HUJAN RASANYA KAMI BERTIGA SEGERA MENYERBU KE KERETA TETIBA PANGLIMA SAKTI MENJELMA "HAMBA TAHU TUAN HAMBA BERDUA PASTI DATANG EH! KENAPA ADA BERTIGA PLAK?"

SYAHILA BERKATA "NI BF KAKAK SAYA? KAKAK SAYA DALAM BAHAYA DAN KENAPA NICK JADI HALIMUMAN?" ARDY TERKEJUT DAN BERKATA "SAPA PLAK NI? HANTU SIANG KER?" PANGLIMA SAKTI HANYA KETAWA DAN BERKATA "TUAN HAMBA NAMPAK HAMBA? JADI SEKARANG LENGKAPLAH 3 PAHLAWAN TERPILIH DARI BUMI! JANGAN RISAU TIADA APA YANG DI TAKUTKAN"

AKU BERKATA "KAMI BERTIGA KE? HMM..MACAM MANA NAK PULIH SEPERTI SEDIA KALA? TAKKAN SAYA HALIMUMAN SAMPAI MATI TERUKLAH MACAM NI?" PANGLIMA SAKTI BERKATA "KAMU BERTIGA JANGAN RISAU" DAN MEMBACA AYAT APA AKU PUN TAK TAHU TERKUMAT-KAMIT JE MULUT DIA? DAN MELUDAH KEPADA AKU,ARDY DAN SYAHILA! DAN SEKELIP MATA ARDY DAPAT MELIHAT AKU TANPA MEMEGANG RANTAI

ARDY MENJERIT "EE! PUNYA PENGOTOR!" PANGLIMA SAKTI BERKATA "JANGAN RISAU WAHAI ANAK MUDA HAMBA BUKAN JAHAT HAMBA DISINI UNTUK MENOLONG TUAN HAMBA BERTIGA?" AKU BERKATA "SAYA MASIH HALIMUMAN KE ORANG BOLEH NAMPAK SAYA?" PANGLIMA SAKTI "ORANG YANG BOLEH NAMPAK DAN MENYENTUH NICK SEKARANG CUMA HAMBA,SYAHILA DAN ARDY SERTA ORANG MEMAKAI RANTAI INI SAHAJA ORANG LAIN TAK BOLEH"

ARDY BERTANYA PLAK "MACAM MANA KAMI NAK SELAMATKAN KELUARGA
SYAHILA? DORANG DALAM BAHAYA?" PANGLIMA SAKTI BERFIKIR SEJENAK "TUAN HAMBA BERTIGA HARUS KE GUNUNG SEJINJANG TEMPAT HAMBA BERTAPA DAHULU DI SANA TUAN HAMBA PERLULAH BERJUMPA TOK TAKIR DIA AKAN TERANGKAN SEMUANYA"

AKU "MACAM MANA NAK KE SANA?" PANGLIMA SAKTI TERSENYUM SAHAJA KAMI BERTIGA TERTUNGGU JUGA APA YANG HENDAK DI KATAKAN OLEH PANGLIMA SAKTI..


0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .