Khamis, 26 Ogos 2010

MENGEMBARA KE ALAM FANTASI "siri 7"

episod 63


PANGLIMA SAKTI MEMULAKAN MENERANGKAN KEPADA KAMI "TUAN HAMBA BERDUA KENA TOLONG HAMBA KERANA KITA ADA MISI! 4 ORANG KAWAN HAMBA DI TANGKAP OLEH KURIAL DAN KUNCU-KUNCUNYA! HANYA TUAN HAMBA BERDUA DAPAT MEMBANTU,KERANA TUAN HAMBA BOLEH MELIHAT HAMBA? HAMBA MERAYU!"


AKU "EH! APA KENA MENGENA DENGAN AKU PLAK? KITA DALAM CERITA APA PLAK NI? KO GILER KER! BUANG MASA AKU JER! JOM SYILA KITA PERGI! BUANG MASA LAYAN ORANG MACAM NI NANTI KITA PUN GILA?" AKU MENARIK TANGAN SYAHILA DAN KAMI TERUS PERGI TAPI ORANG YANG GELARKAN DIRINYA PANGLIMA SAKTI TERUS MENAHAN DAN MENGHULURKAN SESUATU!

PANGLIMA SAKTI "EH! TUAN HAMBA TOLONG AMBIL JAM DAN RANTAI NI! MUNGKIN TUAN HAMBA PERLUKAN NANTI! JANGAN BUANG WALAUPUN TUAN HAMBA TAK PERCAYAKAN HAMBA? TAPI TOLONG SIMPAN BENDA NI!! HAMBA MOHON SANGAT! JIKA TUAN HAMBA RASA TAK SEDAP HATI TERUS PAKAI! INI UNTUK KESELAMATAN KERANA KURIAL MUNGKIN INGIN MENANGKAP TUAN HAMBA!" AKU BERKATA "OK! KALAU AKU SIMPAN BENDA NI KO JANGAN HALANG JALAN AKU BOLEH TAK? PANGLIMA SAKTI MEMBERI AKU LALUAN DAN TERSENYUM.

AKU BUAT TAK TAHU PANGLIMA TU MENJERIT "TUAN HAMBA NICK IRFAN JANGAN MENYESAL! KERANA TIDAK MAHU TOLONG HAMBA! TAPI KALAU TUAN HAMBA UBAH FIKIRAN? JUMPA HAMBA DI KAMPUNG BLOGGER!! DI POKOK BESAR KAT TEPI JAMBATAN! INGAT TUAN HAMBA! HAMBA ADA DISANA!" AKU MENJAWAB "KALAU AKU NAK JUMPA KO AKU PERGI WAD GILA JE NANTI AKU JUMPALAH KO! JANGAN RISAU!"

KAMI TERUS BERLALU DARI SITU SYAHILA BERKATA "AWAK TAK RASA APA KE DENGAN APA YANG DIA CAKAP TU? MANA TAHU ADA BETOL KER? AWAK TAK TANYA KE JAM DANGAN RANTAI NI UNTUK APA?" AKU "MALAS SAYA NAK AMBIL TAHU LAGIPUN SAH DIA ORANG GILA CUBA TENGOK PAKAIAN DIA PUN DAH MACAM ORANG DULU-DULU GILER APA MANA ADA ORANG WARAS PAKAI MACAM TU SEKARANG? MELAINKAN DIA ORANG GILER? HAHA"

SYAHILA "EH! AWAK MEH KEJAB SAYA NAK TENGOK RANTAI TU CANTIK JUGAK?" AKU "NAH AMBIKLAH JAM NAK JUGAK?" SYAHILA "EH! JAM NI MACAM BEN 10 PUNYALAH? TAPI ADA LAIN SIKITLAH APA-APAPUN CANTIK JUGAK? BERAT PLAK? AWAK TAK NAK TRY PAKAI KER?" AKU "HAHAHA ADA NAK PAKAI BENDA MEREPEK NI? HEHE"

SETELAH KAMI SAMPAI KE PARKING LOT DAN MASUK DALAM KERETA AKU BERKATA "EH! AWAK SUKA RANTAI TU AWAK PAKAI LA MESTI CANTIK? EH! RANTAI EMAS KAN? WAH! KAYA KALAU AWAK GADAI? HEHE" SYAHILA "EH! AWAK TAKNAK KER? JANGAN MENYESAL KALAU SAYA GADAIKAN?" AKU "TAKNAKLAH SAYA MALAS NAK SIMPAN BENDA ORANG KASI"

KAMI BERDUA BERTOLAK KE RUMAH AKU,DALAM PERJALANAN AKU MELIHAT JAM ITU DAN BERKATA "APA BENDA LA MAMAT NI KASI MESTI CURI KAT MUZIUM? HAHA" AKU MENCAMPAK KE BELAKANG KERETA DAN KAMI BERBORAK SEMULA SYAHILA BERTANYA KEPADA AKU "AWAK ADA BELA HANTU KAN?" AWAK TAK TAKUT HANTU KER?"

AKU "TAK TAKUT PUN LAGIPUN BUAT APA NAK TAKUT SEBAB KADANG-KADANG TU DORANG YANG TAKUT KAT KITA? SAYA KADANG-KADANG TU SIAP BULI LAGI DORANG? HAHA" SYAHILA "HEHE BIAR BETOL? AWAK TAK TAKUT KER? HEBATLAH AWAK! SAYA TABIK AWAK!" AKU "BIASALAH SAYA MANA ADA TAKUT HANTU NI? SAYA TAKUT TUHAN YANG 1 JE IAITU ALLAH"

SYAHILA "MANA RUMAH AWAK? SAYA PUN TAK TAHU NAK BERHENTI KAT MANA NI?" AKU "EH! MANA PLAK RUMAH SAYA? HA! CARI VAN MAYAT MESTI JUMPA PUNYA! HEHE" SYAHILA "EH! AWAK BAWAK VAN MAYAT KER?" AKU "YUP! CARI MAKAN CITA-CITA NAK BAWAK VAN SEKOLAH TAPI BELAJAR TAK PANDAI DAPAT LA VAN MAYAT TAPI KIRA VAN JUGAKLAH? HEHE"

SYAHILA TERSENYUM DAN SETELAH KAMI JUMPA VAN MAYAT SYAHILA MEMBERHENTIKAN KERETA DAN MEMBERIKAN JAM KEPADAKU,AKU BERKATA "NAK BUAT APA?" SYAHILA "AWAK AMBIKLAH TAK BAIK ORANG BAGI NI" AKU "HMM.. OKLAH YANG RANTAI TU AMBIK KAT AWAK TAU" SYAHILA "NI NO SAYA KALAU AWAK ADA APA-APA KOL SAYA!" DAN DIA TERUS BERLALU DARI SITU AKU PLAK DALAM PERJALANAN MASUK RUMAH...


0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .