Khamis, 26 Ogos 2010

MENGEMBARA KE ALAM FANTASI "siri 7"

episod 66


SETELAH SYAHILA MENGAMBIL SEMULA RANTAI ITU DIA TERKEJUT LAGI AKU MENJERIT "SYILA JANGAN LEPASKAN RANTAI TU!" SYAHILA BERKATA "EH! NICK TADI BUKAN KE AWAK.." AKU "SAYA PUN TAK TAHU NAK JELASKAN MACAM MANA TAPI SAYA RASA AWAK AKAN NAMPAK SAYA BILA PEGANG RANTAI TU!"


SYAHILA "EH! BIAR BETOL! KEJAB!" SYAHILA MELETAK KEMBALI RANTAI TERSEBUT KE TANAH DAN BERKATA "EH MANA AWAK NICK?" KEMUDIAN MENGAMBIL SEMULA "HA! YELA SAYA BOLEH NAMPAK AWAK BILA PEGANG RANTAI NI MACAM MANA AWAK BOLEH JADI HALIMUNAN NI? ADE KE SEBAB JAM TU??" AKU MENJAWAB "YE! SEBAB JAM TU! AWAK KENA TOLONG SAYA! SAYA TAK NAK JADI HALIMUNAN SELAMANYA!"

SYAHILA "MACAM MANA SAYA NAK TOLONG AWAK?" AKU "HA! AWAK TOLONG PAKAI RANTAI TU SUPAYA AWAK SENTIASA NAMPAK SAYA! PLEASE! SEBAB SAYA RASA JAM DAN RANTAI NI ADA HUBUNG KAIT" SYAHILA MENGANGGUK KEPALANYA DAN MEMAKAI DAN ZUPP! DIA SENTIASA NAMPAK AKU DAA...

AKU BERKATA "TOLONG PERGI KE KAMPUNG BLOGGER CARI PANGLIMA SAKTI KITA KENA JUMPA DIA!" SYAHILA MENJAWAB "SAYA MANA TAHU KAT MANA KAMPUNG BLOGGER?" AKU BERFIKIR SEJENAK TETIBA KAKINYA TERSEPAK AKU SEWAKTU DIA INGIN MEMPERBETULKAN POSISI BADANNYA AKU MENJERIT "ADUH! EH! PELIK! TAPI KENAPA AKU.. ER! BUKAN KE AKU NI BOLEH MENEMBUSI SEMUA OBJEK TADI?"

SYAHILA MEMINTA MAAF TAPI AKU TAK MENGENDAHKAN DAN CUBA PLAK MENGHANTUKAN KEPALA DI BONET KERETA SYAHILA "ADOI! AKU TAK TERTEMBUS DAH! YAHOO!!!" SYAHILA TERSENYUM SAMBIL BERTANYA "KENAPA? SEBELUM NI AWAK MENEMBUSI SEMUA OBJEK KER? MUNGKIN SEBAB RANTAI NI ADA SEKALI SEBAB TU AWAK TAK MENEMBUSI SEMUA OBJEK KOT? ENTAH SAYA AGAK JER" AKU "YUP! EH! SEKARANG JOM IKUT SAYA KITA KE KAMPUNG BLOGGER!"

KAMI MEMULAKAN PERJALANAN KE KAMPUNG BLOGGER DALAM PERJALANAN AKU BERTANYA "KENAPA AWAK DATANG BALIK KAT RUMAH SAYA? AWAK MACAM TAHU JE SAYA MEMERLUKAN PERTOLONGAN" SYAHILA "SAYA DATANG TADI NAK KASI TAHU NO TADI BUKAN NO SAYA? TERSILAP BAGI DAN SAYA DATANG NI JUGAK PUN SEBAB KAKAK SAYA SYAHIRAH KOL DIA KATA AWAK KOL NO TU? AWAK KATA NAK DATANG RUMAH SAYA NAK KASI DOMPET? TAPI DOMPET SAYA ADA JADI SAYA SYAK SESUATU LA"

AKU "EH! BUKAN SAYA KOL! TADI ADA ORANG HODOH KAT RUMAH SAYA! DORANG NAK TANGKAP SAYA? JADI SAYA PAKAI LA JAM NI SEBAB PANGLIMA SAKTI KATA KALAU TAK SEDAP HATI PAKAI GELANG NI? TAK SANGKA SEKALI JADI HALIMUNAN? EH! KELUARGA AWAK MACAM MANA? ALAMAK! HABIS MENATANG HODOH TU DAH TANGKAP DORANG!"

SYAHILA "HA! DORANG DALAM BAHAYA KER? HABIS MACAM MANA KITA NAK PERGI KE MANA DULU NI?" AKU "TAKPE KITA PERGI TENGOK KELUARGA AWAK DULU LAGIPUN DORANG DALAM BAHAYA!" SYAHILA "TAPI KITA NAK TOLONG DORANG MACAM MANA?KITA DUA ORANG JER?" AKU "TAKPE APA-APAPUN KITA JUMPA KELUARGA AWAK! APA TINDAKAN SETERUSNYA KITA PIKIR KEMUDIAN OK!"

AKU MENENANGKAN SYAHILA DAN KAMI BERTOLAK KE RUMAH KELUARGA SYAHILA DULU TAPI KAMI PERHATIKAN DARI JAUH SAHAJA DISANA KAMI MELIHAT BONGOK BERTUKAR WAJAH MENJADI AKU!! SEMENTARA BONGEK TUNGGU DI LUAR BERUPA WAJAH AKU TAK KENAL? DENGAN SLUMBER BONGOK BERJUMPA SYAHIRAH DAN MASUK KE DALAM RUMAH AKU SEMAKIN BUNTU MACAM MANA NAK BANTU KELUARGA DORANG!

TETIBA ADA SESORANG MENEGURKU DAN SYAHILA AKU KENAL ORANG TU ADALAH BF SYAHIRAH IAITU ARDY QULZAI DIA BERKATA "EH! SYAHILA KAN! AWAK BUAT APA KAT SINI? KENAPA TERHENDAP JE?" SYAHILA TERKEJUT DAN BERKATA "ARDY! AWAK MASUK KEJAB DOK BELAKANG KERETA SAYA NAK MINTA PERTOLONGAN AWAK?"

ARDY BERKATA "EH! APESAL BELAKANG? DEPAN PUN BUKAN ADA ORANG SAYA DOK DEPAN JE LA?" SAMBIL MEMBUKA PINTU KERETA DAN HAMPIR NAK DUDUK
SYAHILA PUN MENJERIT "TUNGGU! AWAK CUBA PEGANG RANTAI SAYA!"

ARDY "PEGANG RANTAI AWAK" BUAT APA PLAK?" SYAHILA PUN MENARIK TANGAN ARDY DAN APABILA ARDY MENYENTUH RANTAI SYAHILA ARDY TERKEJUT "HUH! NICK IRFAN KAN! MACAM MANA KO ADA PLAK? TADI TAKDE? MAGIK! EH..." ARDY TERUS TERGAMAM DAN KEBINGUNGAN..

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .