Selasa, 12 Oktober 2010

PENGEMBARAAN DI DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:72

KAMI MENUNGGU TETIBA CINCIN ARDY BERGERAK MAHU TAK MAHU ARDY TERPAKSA MENGIKUT ARAH CINCIN ARDY MENJERIT "WOI! PEHAL NI! KO NAK BAWAK AKU KE MANA?" DAN ARDY TERPELANTING TEPI GUA

APABILA ARDY BANGUN DIHADAPANNYA PLAK ADA INDERAKASIH
YANG MASIH TERLEKAT DI DINDING GUA TADI?" ARDY BERKATA "ADOI! APEHAL CINCIN NI NAK BERKASAR DENGAN AKU PLAK? HUH! NI MAMAT INDERAKASIH APEHAL KENA MENGENA DENGAN DIA?"

CINCIN DI TANGAN ARDY TETIBA BERSUARA "KO NI APEHAL SENGAL SANGAT!" KAMI
BERTIGA TERKEJUT ARDY BERKATA "SAPA PLAK YANG CAKAP TU?" AKU BERKATA "MAAF KAMI PENUNGGU GUA! MAAFKAN KAMI PENUNGGU GUA"

CINCIN TU PUN BERKATA "APESAL KORANG BERTIGA NI SAMDOL SANGAT! NI AKU DERMAGA SUTERA!" AKU BERKATA "LA..INGATKAN
SAPA YANG CAKAP RUPANYA DERMAGA SUTERA? BUAT SUSPEN JER? EH! KO DENGAR SUARA AKU KER?"

SYAHILA "EH! BUKAN KE DERMAGA
SUTERA TU CINCIN KER?" ARDY "YELA CINCIN AKU LA HUH! ARGGHH!!! CINCIN NI BERHANTU!!!! MACAM MANA NAK CABUT NI" CINCIN ARDY PUN KETAWA

ARDY MENJERIT "TENGOK DIA SIAP MENGILAI LAGI!!! MACAM MANA NAK CABUT NI KETATNYER!!" AKU SEMAKIN PANIK SYAHILA
DENGAN TENANG BERKATA "MEH SINI JARI AWAK NAK TENGOK KEJAB? HAI! AWAK BOLEH CAKAP KAN?"

CINCIN ITU MENJAWAB "YUP! THAT'S
ME!" SYAHILA BERKATA "TENGOK! BETOL LA CINCIN NI YANG CAKAP HUH! MANA ADA CINCIN BOLEH BERCAKAP? ARGHH!!! TOLONG!!!" AKU DENGAN SLUMBER MENARIK TANGAN ARDY DAN MELIHAT CINCIN TERSEBUT DENGAN LEBIH TELITI

TETIBA CINCIN ITU BERKATA "BOO!"
AKU MENJERIT "HUH! BOLEH BERCAKAP! KO NI SAPA KENAPA BOLEH CAKAP DENGAN AKU PLAK? KAN AKU HALIMUNAN?" ARDY MENCELAH "WOI! KO KAN PAKAI RANTAI MEMANGLAH SEMUA NAMPAK KO?"

AKU "EH TERLUPA PLAK?" AKU MENGELUARKAN RANTAI TU DARI LEHERKU
DAN MEMBERIKAN KEPADA ARDY DAN AKU BERKATA "TAK PERASAAN PLAK AKU PAKAI RANTAI NI TADI? HAHA"

CINCIN ITU BERKATA "ADA PLAK LAKI
PAKAI RANTAI EMAS? HAHA HA! MAKAN BUDAK! HUH! LA..TAK TAKUT KE?" AKU MENJAWAB "WALAUPUN AKU BUKA RANTAI KO DENGAR JUGAK SUARA AKU? ELEH..NAK TAKUT APA? SEDANGKAN HANTU DAN ROH PUN AKU TAK TAKUT NI KAN PLAK CINCIN? JAWAB JE PERTANYAAN AKU?
KO SAPA"

CINCIN TU MENJAWAB "HAIYAK! TAK TAKUT KE? OKLAH SAYA PUTERI DERMAGA SUTERA!" ARDY MENUTUP MUKANYA DENGAN
TANGAN SEBELAH LAGI MUNGKIN KETAKUTKAN SYAHILA HILANG ENTAH KE MANA NANTI AKU CARI DIA BALIK AKU BERTANYA LAGI "MANA KO TAHU KO TU PEREMPUAN BOLEH BAGI BUKTI? HA! MACAM MANA KO BOLEH DENGAR SUARA AKU!!"

DERMAGA SUTERA "ADA TANYA SOALAN
TU? HA! SAYA SEBENARNYA ANAK PEREMPUAN PANGLIMA SAKTI? JADI MEMANGLAH SAYA BOLEH DENGAR AWAK? SEBAB HANYA KETURUNAN PANGLIMA SAKTI SAHAJA YANG BOLEH MELIHAT,DERNGAR DAN MERASAI ORANG HALIMUNAN MACAM AWAK? TAPI KAMI SEMUA TELAH DISUMPAH OLEH KURIAL! SAYA JADI CINCIN PERTUNANGAN! NI KERANA KURIAL INGIN BERTUNANG DENGAN SAYA TAPI AYAH TAK SETUJU?"

ARDY KEMBALI TENANG SEMULA,AKU BERKATA "APA KES SEBENARNYA? STORY SIKIT?" DERMAGA SUTERA "KURIAL IALAH SALAH SORANG
DARI 4 ANAK DIDIK AYAH SAYA PANGLIMA SAKTI TAPI AKIBAT TAMAK DIA SANGGUP KIANAT! DAN TANGKAP KETIGA-TIGA ANAK DIDIK AYAH DAN DIPUKAU MENJADI ORANG SURUHANNYA?"

ARDY PLAK MEMBERANIKAN DIRI BERTANYA "SAPA TIGA ORANG ANAK DIDIK AYAH AWAK?"
DERMAGA "KURIAL,INDERAKASIH,SATRIA,HALILINTAR" AKU TERKEJUT "HABIS INDERAKASIH NI ANAK DIDIK AYAH KO?"

ARDY MENYAMPUK
"KO NI DENGAN PEREMPUAN? HORMAT SIKIT ADA PLAK KO? KATA AWAKLAH?" AKU TERSENYUM "YELA AKU TAHU! HA! INDERAKASIH YANG MELEKAT KAT DINDING GUA NI ANAK DIDIK AYAH AWAK?"

ARDY BERKATA "KENAPA NAMA DIA HODOH SANGAT? KURIAL?" DERMAGA
SUTERA "INDERAKASIH ADA SINI KE? KITA KENA MENYOROK! BAHAYA!" AKU BERKATA "MAAF LUPA PERKENALKAN DIRI SAYA NICK DAN NI ARDY" ARDY PLAK BERKATA "MANA SYILA NI? SYILA!!! MANA AWAK!!" HADOI SYAHILA PLAK DAH HILANG...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .