Selasa, 12 Oktober 2010

PENGEMBARAAN KE DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:77

SETELAH KAMI MENUNGGANG ZECNESUS TERSEBUT DENGAN SEPANTAS KILAT SAHAJA ZECNESUS BERLARI LAJU IKUT SUKA DIA JE? JADI KAMI BEREMPAT TELAH TERPISAH! AKU PUN TAK TAHU MACAM MANA NAK MENGHENTIKAN ZECNUSUS AKU MENJERIT "TOK DAKIR MACAM MANA SEKARANG! TOLONG!"

DARI JAUH TERDENGAR SUARA TOK DAKIR BERKATA "BUNGA KESANDRA! GUNAKAN IA!!!" DAN TERUS TOK DAKIR HILANG DARI PANDANGAN BEGITU JUGA DENGAN ARDY,

DERMAGA SUTERA DAN INDERAKASIH! AKU PUN DALAM KEADAAN PANIK MEMBERIKAN BUNGA KESANDRA KE PADA ZECNESUS DAN ZECNESUS KEMBALI PERLAHAN DAN MENGHIDU-HIDU BUNGA KESANDRA AKU DENGAN PERLAHAN TURUN DARI ZECNESUS AKU TERDENGAR PLAK MACAM-MACAM SUARA HAIWAN LIAR DALAM HUTAN TERSEBUT

AKU BERKATA "ALAMAK! MACAM MANA NI? DAH LA AKU HALIMUNAN? KALAU AKU NAK JADI NORMAL KENA PAKAI RANTAI? TAPI RANTAI PLAK ADA KAT TOK DAKIR? ADUH"

TETIBA AKU TERNAMPAK 1 HAIWAN TAPI MUKA MACAM TEDDY BEAR YANG SERAM MATA MERAH!! AKU MENDIAMKAN DIRI SAHAJA BILA DIA LALU DIHADAPANKU SEKALI TETIBA DIA MACAM TAHU JE AKU DEPAN DIA NAK TERKAM AKU TAPI SEKELIP MATA DIA JADI KECIL! TERUS BERLALU PERGI MENEMBUSI AKU! YELA RANTAI TAKDE KAT AKU JADI SEMUA MAKLUK BOLEH MENEMBUSI AKU?

SEKALI ADA SUARA BERKATA "KAMU MANUSIA KAN! KENAPA KAMU MASUK DALAM HUTAN HIBRA NI! KAMU TAHU TAK BAHAYA HUTAN NI UNTUK MANUSIA! IKUT SAYA!" AKU BERKATA "KO KE YANG BUAT TEDDY BEAR TU JADI KECIK? KO SAPA?"

TETIBA DI BELUKAR KELUAR SEORANG ORANG KENIT SIAP PAKAI TOPI SAMBIL MAKAN KACANG DIA BERKATA "YA SAYA GUNAKAN KACANG NI UNTUK KECILKAN GRANGEL TADI SEBAB KACANG BOGA? KACANG AJAIB! MEMANG GRANGEL AKAN MENGECIL BILA TERKENA KACANG NI? KAMU KAT MANA SAYA TAK TAHU TAPI SAYA DAPAT MENYEDARI KEHADIRAN KAMU DAN SAYA JUGAK MENDENGAR SUARA KAMU DENGAN MENGGUNAKAN SESUNGUT NI?"

SAMBIL MEMBUKA TOPI DAN MENUNJUKAN TELINGANYA MEMANG MACAM ARIAL TV? AKU "DENGAN MENGGUNAKAN TU KO DENGAR SUARA AKU KER?" ORANG KENIT TU BERKATA "CEPAT IKUT SAYA! KITA KENA KELUAR DARI HUTAN HIBRA

NI NANTI GRANGEL DATANG KEMBALI! DIA DAPAT MENGHIDU BAU MANUSIA!" AKU BERLARI MENGIKUTI ORANG KENIT TERSEBUT.

SEMENTARA ITU DI MARKAS KURIAL PLAK SETELAH MENANGKAP TOK DAKIR? KURIAL MEMBAWA DI MARKAS VANGRIES DAN MENGHUMBAN TOK DAKIR KE DALAM PENJARA KURIAL MENJERIT "TOK DAKIR! SELAGI KAU TAK MAHU BERITAHU APA PASSWORD KE DUNIA HIBRA! KAU TERIMA NASIB NANTI ORANG TUA! HAHA OTUMUT JAGA ORANG TUA NI DAN JANGAN KASI TERLEPAS DAN JANGAN KASI MAKAN! SAMPAI DIA BERITAHU PASSWORD KE DUNIA HIBRA!"

TAPI KURIAL TAK TAHU DIA KENA TIPU SEBAB YANG DI TANGKAP TU BUKAN TOK DAKIR TAPI KLON SAHAJA? KURIAL KELUAR DARI PENJARA TERSEBUT DAN PERGI KE ARAH BONGOK DAN BONGEK "MANA NICK IRFAN?"

BONGOK "ER... KAMI CUMA DAPAT NI SAHAJA?" SAMBIL MENUNJUKAN KOTAK KACA LUTSINAR DAN BERISI SYAHIRAH,DATIN KARISMA,DATOK MURAD DAN SEMULA FOLLOWER BLOG AKU.

KURIAL MENJERIT "ARGHH! KENAPA KAMU BERDUA NI BONGOK DAN BONGEK SANGAT! AKU KATA CARI NICK IRFAN BUKAN MANUSIA NI!" BONGEK "TAPI BOS SYAHIRAH NI DIA KENAL NICK IRFAN! DAN BLOGGER NI SEMUA FOLLOWER NICK IRFAN"

BONGOK "YA! SYAHIRAH NI KAKAK SYAHILA? SYAHILA ORANG TERAKHIR BERSAMA NICK IRFAN KITA BOLEH UMPAN DIA DENGAN MEREKA NI!" KURIAL "HABIS? KORANG APA TUNGGU LAGI! CARI NICK IRFAN!"

BONGOK "NAK CARI KAT MANA BOS? KAMI PUN TAK TAHU? SEBAB KAMI DAN PERGI

KERUMAH DIA TAKDA?" KURIAL "TAK BOLEH HARAP! SATRIA! HALILINTAR! AKU TUGASKAN KAMI CARI NICK IRFAN SAMPAI TANYA SEMUA ORANG! KALAU MEREKA SEMUA TAK TAHU HAPUSKAN MEREKA! BIAR MEREKA TAHU SAPA KURIAL!!" BONGOK "KAMI MACAM MANA BOS?" KURIAL "KAMU BERDUA?" DAN TERSENYU

SEMENTARA ITU ARDY PLAK TELAH JAUH DI DALAM HUTAN JUGAK DAN AKHIRNYA ZECNESUS BERHENTI KERANA PENING APABILA TERLANGGAR SESUATU ARDY "ADUH! KO NI KENAPA ZECNESUS! EH! PEREMPUAN MANA PLAK NI? ADA PANAH? JANGAN BUNUH AKU!" DAN TERUS MELARIKAN DIRI!

PEREMPUAN TERSEBUT BERKATA "JANGAN LARI HUTAN NI BAHAYA UNTUK

MANUSIA SEPERTI KAMU!" ARDY TERUS BERLARI TANPA MENOLEH SEKALI DI HADAPAN ADA PLAK RAKSASA!

ARDY MENJERIT "AKU ADA KAT MANA NI! TOLONG!" DAN BERLARI SEMULA KE ARAH PEREMPUAN TADI DAN TERUS PEREMPUAN TADI MEMANAH RAKSASA TERSEBUT

DAN BERKATA "SILA IKUT SAYA! HUTAN NI AGAK BAHAYA UNTUK MANUSIA SEPERTI KAMU!" ARDY DALAM KEBINGUNGAN TERUS MENUNGGANG KUDA BERSAMA PEREMPUAN ITU...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .