Selasa, 12 Oktober 2010

PENGEMBARAAN KE DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:75

PERKASA WIRA BERKATA "YANG TUAN HAMBA LIHAT ITU ADALAH KLON TOK DAKIR SAHAJA? HAMBA IALAH TOK DAKIR YANG SEBENARNYA?" AKU "ELEH! MUKA MACAM RED INDIAN! MENGAKU TOK DAKIR? WAKAKA"

ARDY "YUP BETOL NICK! TOK DAKIR KITA NAMPAK TADI MUKA BERSIH! KO NI TAK PAKAI BAJU PLAK TU? HAHA" SYAHILA MEMARAHI KAMI TETIBA PERKASA WIRA BERUBAH RUPA DAN KESELURUHAN SEKALI! ZUPP!! JADI TOK DAKIR! FUYOO!! MAGIK! AKU TERKEJUT

INDERAKASIH MENJERIT "TOK DAKIR! TOK SELAMAT! LEGA SAYA! EH! TAPI JIKA BENAR PERKASA WIRA SEBENARNYA TOK DAKIR KENAPA TOK TAK NAMPAK NICK IRFAN TADI?" TOK DAKIR "TOK NAMPAK SAJA BUAT-BUAT TAK NAMPAK?" DAN MEMBUKA RANTAINYA DAN MEMBERIKAN KEPADA INDERAKASIH,

AKU HAIRAN TOK DAKIR BERKATA "TOK NAMPAK NICK IRFAN? HA! MARI SINI INDERAKASIH TOK JAMPI SUPAYA KAMU PUN NAMPAK NICK IRFAN TANPA MEMAKAI RANTAI TU"

AKU,ARDY DAN SYILA TEKUN MEMERHATI,TOK DAKIR BERKATA "SEKARANG JANGAN PAKAI LAGI RANTAI ITU SEBAB TU RANTAI PEREMPUAN LAKI MANA BOLEH

PAKAI!"

AKU "ER...SORY TERKUTUK TOK TADI SEBAB ARDY YANG SURUH? HEHE" ARDY "UIH! APESAL AKU PLAK?" AKU "KO JANGAN CAKAP BANYAK NANTI AKU BUANG KAREKTER KO KANG! AKU DIRECTOR INGAT SIKIT!" ARDY "CIS! YELA AKU YANG SURUH? KO LA BAIK?"

SYAHILA BERTANYA KEPADA TOK DAKIR "EH! YANG KAMI NAMPAK TADI SAPA?" TOK DAKIR "RILEX TUAN HAMBA BERTIGA YANG TUAN HAMBA BERTIGA LIHAT TADI HANYALAH KLON TOK? NI KERANA TOK MEMILIKI KUASA MENGKLONKAN DIRI TOK SEBERAPA BANYAK YANG BOLEH? DAN TOK JUGA BOLEH BERUBAH WAJAH?"

AKU "WAH! HEBAT GILER TOK DAKIR RUPANYA? HAHA KESIAN KURIAL KENA TIPU!" SYAHILA "KENAPA PANGLIMA SAKTI MENYURUH KAMI BERJUMPA TOK DAKIR? KENAPA KURIAL NAK TANGKAP TOK DAKIR DAN NICK IRFAN?"

TOK DAKIR "MACAM NI KISAHNYA KURIAL MAHU MENANGKAP TOK KERANA INGIN PASSWORD KE DUNIA HIBRA? TAPI TOK TAK KASI SEBAB HANYA ORANG BERHATI MULIA SAHAJA YANG BOLEH KE SANA! SEBAB DI SANA SEPERTI ALAM KAYANGAN! TOK KHUATIR KURIAL MAHU MEMBINASAKAN PERKAMPUNGAN DISANA! TAPI KURIAL INGIN MENANGKAP NICK? MUNGKIN NICK ADALAH ORANG TERPILIH?"

AKU "ER..TERPILIH APA PLAK? PENING DAH SAYA? DUNIA HIBRA APA PLAK? MACAM KAMPUNG BUNIAN KER?" TOK DAKIR "HMM...LEBIH KURANG JUGAK? KURIAL INGIN KE SANA MUNGKIN MENCARI BATU HUTAN! YANG MEMBOLEHKAN DIA MENGUASAI KEEMPAT ELEMEN!" SYAHILA "ELEMEN APA PLAK TOK?"

INDERAKASIH MENJAWAB "KAMI BEREMPAT PUNYAI 4 ELEMEN? SAYA ELEMEN API DAN HAIWAN SAYA NAGA? NAGA ADALAH SUMBER API?" AKU "HABIS YANG LAIN APA PLAK?"

INDERAKASIH "SATRIA ELEMEN ANGIN DIA ADA PENGASUS IA SEEKOR KUDA DAN TIUPAN ANGIN TAUFAN! HALILINTAR ELEMEN AIR DAN DIA DI BERI IKICI DAN OMBAK TSUNAMI! KURIAL YANG TERAKHIR ELEMEN TANAH DIA ADA WAGURAI SEEKOR ARMADILO BERASAL DARI KERAK BUMI!"

TETIBA CINCIN DERMAGA SUTERA BERSUARA YANG DIAM AGAK LAMA DARI TADI "TOK DAKIR!" TOK DAKIR MENYAHUT "SIAPA DISANA? SEPERTI PERNAH KUDENGARI SUARA TU?" DERMAGA SUTERA "SAYA NI CINCIN DERMAGA SUTERA SAYA DI JARI BUDAK SENGAL ARDY!"

ARDY MELIHAT TOK DAKIR DAN TERSENGIH,TOK DAKIR "EH! KAMU KE PUTERI DERMAGA SUTERA? BAGAIMANA KAMU JADI CINCIN PLAK?" DERMAGA SUTERA "TOK TOLONG JAMPI SAYA NAK PULIH SEPERTI SEDIA KALA?"

ARDY MENCELAH "EH! KALAU AWAK PULIH SEMULA MACAM MANA SAYA NAK TERRER LAWAN? SELAMA NI SAYA BERGANTUNG KAT AWAK JE DERMAGA SUTERA?" TOK DAKIR MEMEGANG BAHU ARDY JANGAN RISAU ANAK BOLEH BERLAJAR BERSILAT DENGAN TOK? USAH BERGANTUNG KEPADA SESUATU SAHAJA?"

AKU,SYAHILA DAN INDERAKASIH MENGANGGUKAN KEPALA.ARDY "BAIKLAH SAYA LEPASKAN AWAK PUTERI INDERAKASIH!!" ZUPP!!! CINCIN DERMAGA SUTERA BERADA DI TANGAN TOK DAKIR SETELAH CINCIN TERSEBUT ADA DI TANGAN TOK DAKIR PUN MEMBACA MENTERA APA AKU PUN TAK TAHU?

SECARA TETIBA ADA KEPULAN ASAP TEBAL DI TANGAN TOK DAKIR! ZUPP!!! MUNCUL SEORANG GADIS AMAT JELITA DI ASAP ITU BERPAKAIAN SEPERTI PAHLAWAN? AKU,ARDY DAN SYAHILA TERKEJUT ARDY BERKATA "AWEKS MANA NI?" SECARA TETIBA GADIS ITU BERLARI KE ARAH ARDY DAN MENAMPAR ARDY! KAMI TERKEJUT

ARDY BERKATA "KENAPA TAMPAR SAYA!" PEREMPUAN TU BERKATA "NI SEBAB AWAK SUKA MINTA MACAM-MACAM MASA SAYA JADI CINCIN SEBELUM NI!!" ARDY "HUH! AWAK CINCIN DERMAGA SUTERA RUPANYA! CIS! LEBIH BAIK AWAK JADI CINCIN JE! JADI MANUSIA BALIK JAHAT PLAK!"

DERMAGA SUTERA MENYEPAK PLAK ANU ARDY? AKU DAN SYAHILA KETAWA TERBAHAK-BAHAK! ARDY MENGERANG KESAKITAN "AWAK KENAPA SEPAK KAT SITU! MANDUL SAYA NANTI!! ADOI...!" KALI NI AKU,SYAHILA INDERAKASIH DAN TOK DAKIR TURUT SAMA KETAWA...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .