Rabu, 13 Oktober 2010

PENGEMBARAAN KE DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:80

SEMENTARA AKU YANG MENGEKORI DI BELAKANG KUDA PUTERI LAVENDER AKU MENJERIT KEPADA ARDY "BILA NAK BERHENTI NI? AKU TAK LARAT NAK LARI DAH NI? SURUH KEJAB LAVENDER NI BERHENTI DULU?"

ARDY "KO CAKAP LA SENDIRI?" AKU "KAN KO JE YANG NAMPAK AKU?" ARDY "EH! LUPA PLAK? HEHE PUTERI LAVENDER KITA BERHENTI SEBENTAR?" PUTERI LAVENDER "KENAPA? EMARKILL DAH JAUH DARI KITAKAH?"

ARDY "KAWAN SAYA TAK LARAT LARI LA?" PUTERI LAVENDER "KITA BEREHAT DI TASIK NI DAHULU DAN KITA TERUSKAN PERJALAN KE PERKAMPUNGAN BUNIAN DI HADAPAN SANA SEBELUM SIANG NANTI?"

AKU "PERKAMPUNGAN BUNIAN??" ARDY "AIR KAT TASIK NI BOLEH MINUM KE?" PICO BERJALAN TERHUYUNG-HAYANG AKU MENJERIT "ARDY! KO TOLONGLAH PICO TU DIA BUTA LA!" ARDY "EH! DIA BUTA KE? ALAMAK! MANA AKU TAHU?" TERUS ARDY MEMIMPIN PICO KE TASIK DAN SEDANG ASYIK MINUM AIR DI TASIK ITU

ARDY MENJERIT "INDERAKASIH!" AKU "MANA DIA? EH! INDERAKASIH? TAPI MANA DERMAGA SUTERA?" ARDY "PUTERI DERMAGA SUTERA MANA?" PUTERI LAVENDER "EH! NI GADIS MANA PLAK YANG TERLANTAR DISINI? DIAKAH DERMAGA SUTERA YANG KAMU MAKSUDKAN ARDY!"

KESIAN ARDY DIALAH YANG MENARIK INDERAKASIH KELUAR DARI TASIK TERSEBUT DAN MENGANGKAT JUGAK PUTERI DERMAGA SUTERA DIA CUBA BUAT CPR? TAPI TAK BERHASIL,PUTERI LAVENDER "KITA BAWA KE MASTER SOCERER"

ARDY TOLONG ANGKAT MEREKA DAN LETAKAN DI ATAS LILIGON SAYA NI TAPI ARDY BERKATA "EH! KUDA LILIGON NI DAPAT BAWA KE MEREKA BERDUA NI?' PUTERI LAVENDER "JANGAN RISAU LILIGON SAYA NI DAPAT MEMBAWA MUATAN YANG BERAT LEKAS KITA KENA BAWA MEREKA CEPAT!"

AKU BERKATA "SORY ARDY AKU NAK TOLONG TAPI AKU TAK BOLEH PEGANG APA-APA SEBAB RANTAI TU TAK DEKAT DENGAN AKU? HEHE" ARDY "JANGAN NAK PERLI AKU LA SOMBONG KO NICK? TAKPE!"

SETELAH SELESAI ARDY MENGANGKAT INDERAKASIH DAN DERMAGA DAN MELETAKAN DI ATAS BADAN LILIGON PUTERI LAVENDER BERKATA "NAIKLAH BERSAMA JANGAN RISAU LILIGON TAKKAN PATAH KAKI? PICO JOM! KITA KE PERKAMPUNGAN BUNIAN HA! KAWAN KAMU NICK IKUT SAJA DI BELAKANG LILIGON TAKKAN BERLARI LAJU SAYA SUDAH KATAKAN KEPADA DIA?"

SAMBIL BERJALAN AKU BERTANYA "KO TANYA LAVENDER PERKAMPUNGAN BUNIAN NI JAUH LAGI KE?" SEMENTARA ITU PICO SUDAH TERLELAP DI BELAKANG

ARDY,PUTERI LAVENDER,ARDY MELIHAT AKU "YELA AKU TANYA? PUTERI LAVENDER? PERJALANAN MASIH JAUH KE?"

PUTERI LAVENDER MENJAWAB "JAUH JUGAKLAH DALAM 1 BATU MUNGKIN? HA! ARDY NICK TU HANDSOME TAK?" ARDY MENJELING KEPADA AKU "ELEH SENYUM

PLAK KO NICK?" AKU "KATA HANDSOME ARDY! KALAU KO TAK KATA! SIAP KO!"

ARDY "YELA KO LA HANDSOME AKU LA HODOH?" PUTERI LAVENDER "HEHE MACAM MANA NICK BOLEH JADI HALIMUNAN? HANYA AWAK SAHAJA KE YANG NAMPAK NICK?" ARDY "SEBAB DIA PAKAI JAM HIKMAT PEJANTAN LA HA! BUKAN SAYA JE YANG NAMPAK NICK? DERMAGA SUTERA,INDERAKASIH,SYAHILA DAN TOK DAKIR?"

PUTERI LAVENDER "TOK DAKIR!! DIA ADA KAT SINIKAH?" ARDY "HA! DI DATANG DENGAN KAMI KENAPA?" PUTERI LAVENDER "MANA DIA SEKARANG?" ARDY "KAMI TERPISAH TAK TAHU DIA DI MANA KEMANA CEMAS SEMACAM JE PUTERI LAVENDER?"

PUTERI LAVENDER "KAMU TUNGGANG LILIGON NI SAYA NAK MASUK SEMULA KE HUTAN MENCARI TOK DAKIR! TERUS SAHAJA JALAN DAN NANTI ADA SEBATANG POKOK BESAR ITU POKOK WANGLEEWON DIBELAKANG POKOK TU AWAK AKAN BERJUMPA SIDE KIA DIA PEMBUAT BESI MINTA DIA KUNCI KE PERKAMPUNGAN

BUNIAN! JIKA DIA TANYA MACAM-MACAM BERITAHU SAHAJA NI PERINTAH PUTERI LAVENDER!"

PUTERI LAVENDER PUN TURUN DARI KUDANYA DAN TERUS BERLARI MASUK SEMULA KE HUTAN AKU DAN ARDY HAIRAN,PICO TERSEDAR DARI LAMUNAN "KITA DAH SAMPAIKAH?" AKU "BELUM LAGI PICO? PERJALANAN KITA MASIH JAUH LAGI?" AKU,ARDY DAN PICO MENYAMBUNG PERJALANAN KAMI MENUNJU KE
PERKAMPUNGAN BUNIAN UNTUK BERJUMPA MASTER SOCERER BAGI MENGUBATI INDERAKASIH DAN DERMAGA SUTERA....

3 ulasan:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

alangkah baik jika aku ada di situ... cantikkah putri..bila mau habis daa

si biskut berkata...

perkampungan bunian?aku juga mau ke situ.boleh drive n thru tak?

QaRaMi HasHim berkata...

sangat menarik ye cerita imaginasi ni..

singgah la skali blog sy..
be my follower too..
:)

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .