Rabu, 13 Oktober 2010

PENGEMBARAAN KE DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:78

SEMENTARA ITU INDERAKASIH DAN DERMAGA SUTERA DITEMPAT YANG SAMA SEBAB MEREKA MENUNGGANG ZECNESUS YANG SAMA,DERMAGA SUTERA BERTANYA "INDERAKASIH! MACAM MANA NAK HENTIKAN BINATANG NI?"

INDERAKSIH "TAK TAHU BINATANG NI TERLALU LAJU LA! SAYA BUNUH DIA JE LA GUNA PEDANG SAYA NI?" DERMAGA SUTERA "SUKA HATI AWAK LA ASALKAN BINATANG NI BERHENTI!"

INDERAKASIH "OK SAYA CUBA!" DAN INDERAKASIH MENCAPAI PEDANGNYA DAN MENIKAM DI LEHER ZECNESUS TERUS ZECNESUS TU BERHENTI,DERMAGA SUTERA "WAH! HEBAT! TERIMA KASIH SEBAB SELAMATKAN NYAWA SAYA!"

INDERAKASIH "TAK APA-APA DAH TUGAS SAYA MENJAGA PUTERI SEMENJAK PANGLIMA SAKTI MENINGGAL DUNIA EH! KITA KAT MANA NI?" WAH! CANTIKLAH POKOK KAT SINI! BESAR PLAK TU? PUTERI BEREHAT DISINI DULU SAYA NAK MENCARI MAKANAN HA! NAH NI PEDANG SAYA GUNAKAN JIKA ADA HAIWAN BUAS OK? NANTI SAYA PULANG BAWA MAKANAN!"

DERMAGA SUTERA "HATI-HATI INDERA!!" INDERAKASIH PERGI BERJALAN-JALAN DI HUTAN MENCARI SUNGAI SETELAH BERJUMPA SUNGAI DIA MELEPASKAN LELAH DI ATAS BATU DISUNGAI ITU TETIBA INDERAKASIH MENYEDARI ADA SESUATU DIBELAKANGNYA DAN DIA MENOLEH DAN MENANGKAP ORANG TERSEBUT ALANGKAH TERKEJUTNYA INDERAKASIH ORANG ITU ADALAH WANITA SAMBIL MEMEGANG TANGAN WANITA TERSEBUT INDERAKASIH BERTANYA "KAMU SIAPA?"

WANITA ITU BERKATA "SAYA ADALAH PENJAGA TASIK NI! SAYA PUTERI
FAUNIA! TOLONG LEPASKAN SAYA! TAPI KAMU SIAPA? KAMU BUKAN PENDUDUK HIBRA" INDERAKASIH "SAYA INDERAKASIH BOLEH SAYA PERCAYA KAMU JIKA SAYA LEPASKAN KAMU?"

PUTERI FAUNIA "MENJERIT LOLITA!" INDERAKASIH "SIAPA PLAK LOLITA" TETIBA TERDENGAR MOOO... SEEKOR LEMBU DATANG MENANDUK INDERAKASIH DAN TERPELANTING JATUH DALAM TASIK KETAWA PUTERI FAUNIA DAN BERKATA
"MAMPUSLAH KAU ROBOT!"

INDERAKASIH PENSAN DI DALAM AIR YELA KAN INDERAKASIH ELEMEN API DAH KENA AIR? TERPADAM LA DIA? DERMAGA SUTERA PLAK HANYA MENUNGGU INDERAKASIH YANG TAK KUNJUNG TIBA

BERBALIK KEPADA CERITA AKU SEMULA AKU HANYA MENGIKUTI SAHAJA ORANG KENIT TERSEBUT SAMBIL BERJALAN MENYUSURI HUTAN AKU BERTANYA "NAMA KO SAPA?" ORANG KENIT TERSEBUT BERKATA "NAMA SAYA PICO SAYA TINGGAL DI HUTAN HIBRA NI TINGGAL DI HUTAN NI KENA BERHATI-HATI SEBAB BANYAK HAIWAN BUAS KAT SINI? MEREKA SEMUA MEMAKAN MANUSIA,BUNIAN ATAU HOBBIT MACAM SAYA NI?"

AKU "KAU KAUM HOBBIT KE?" PICO "DAH JANGAN BANYAK TANYA LAGI IKUT SAHAJA SAYA EH! ADA KACANG BOGA!" KITA BERHENTI SEBENTAR SAYA NAK KUTIP KACANG BOGA DULU

AKU TERKEJUT "KACANG BOGA? KACANG APA TU?" HUH! AKU PUN MELIHAT KERAS! MACAM BATU DAH LA WARNA EMAS PLAK? TETIBA AKU RASA ADA SESUATU DI BELAKANG KAMI? AKU BERKATA "PICO KO ADA RASA APA TAK KAT BELAKANG KITA NI?"

AKU MENOLEH ALANGKAH TERKEJUTNYA AKU MELIHAT ADA 1 RAKSASA MELIHAT JE AKU? AKU BERKATA "KAN AKU HALIMUNAN MACAM MANA DIA NAMPAK AKU? PICO! TOLONG LA WEI DIA MAKIN LAMA MAKIN DEKAT NI KO PEKAK KE?"

PICO BUAT TAK TAHU JE ASYIK PETIK KACANG BOGA JE SEKALI BINATANG TU DATANG DEKAT PICO MEMBALING KACANG BOGA BINATANG TU PUN TERUS MAKAN AKU HAIRAN DAN BERTANYA "EH! KO KATA SEMUA HAIWAN KAT SINI MAKAN MANUSIA?"

PICO "BUKAN SEMUA YANG MAKAN MANUSIA MACAM DEPAN KITA NI NAMA DIA WALOP DIA HAIWAN PERLIHARAAN PENDUDUK KAT HIBRA NI?" AKU "EH! YANG HAIWAN YANG TERBANG TU APA PLAK? KALER HIJAU TU? MACAM BELALANG JER?"

PICO "HAIWAN KALER HIJAU? YANG MANA? MACAM BELALANG KE? DIA ADA 6 TANGAN KAN?" AKU "HA! ADA 6 TANGAN DIA KENAPA? DIA MACAM BELALANG KO TAK NAMPAK KE?"

AKU MELIHAT WAJAH PICO BARU AKU PERASAAN PICO BUTA? PICO BERKATA "YANG TU BUKAN HAIWAN PERLIHARAAN PENDUDUDK HIBRA TU ADALAH EMARKILL DIA PENGHISAP DARAH! LARI!!!"

AKU APA LARI TERUS BERLARI LINTANG PUKANG YANG KESIAN PICO SEBAB DIA BUTA DIA LAMBAT SIKIT AKU LA PALING LAJU YELA DAPAT MENEMBUSI SEMUA OBJEK,

SELEPAS AKU LARI JAUH DI HADAPAN AKU MENOLEH PICO MASIH TERKIAL-KIAL DAN AKU BERPATAH SEMULA AKU NAK CAPAI TANGAN PICO TAK DAPAT SEBAB AKU TAK DAPAT MEMEGANG OBJEK SEBAB RANTAI TAKDE DENGAN AKU?"

MASA TU AKU TENGOK EMARKILL DAH NAK MENERKAM KE ARAH PICO! TAPI ADA 1 PANAH DATANG DARI MANA TAK TAHU MENUSUK KE ARAH BADAN EMARKILL! DAN TERUS MATI KAT SITU AKU MELIHAT SEKELILING

PICO BERKATA "TERIMA KASIH NICK SEBAB TOLONG SAYA?" AKU "BUKAN AKU YANG TOLONG KO PICO?" PICO "HABIS SIAPA?" KAMI KEBINGUNGAN..

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .