Rabu, 13 Oktober 2010

PENGEMBARAAN KE DUNIA HIBRA "siri 8"

SIRI 8:79

TERDENGAR SUARA MENJAWAB "SAYA YANG MEMANAH EMARKILL TADI AKU TERPEGUN MELIHAT ADA 1 WANITA BERPAKAIAN PUTERI DAN AKU TERKEJUT MELIHAT DI BELAKANGNYA ADA ARDY!

AKU MENJERIT "ARDY! KO TAK APA-APA KE? MANA TOK DAKIR,DERMAGA SUTERA DAN INDERAKASIH?" ARDY TURUN DARI KUDA TERSEBUT ARDY BERKATA "AKU INGAT KO ARWAH DAH TADI? HEHE HA! AKU PUN TAK TAHU MANA YANG LAIN MASA AKU MENUNGGANG ZECNESUS AKU TERSEREMPAK DENGAN PUTERI LAVENDER JE DAN KUDA DIA LILIGON SELAMAT DIA TOLONG AKU"

PUTERI LAVENDER "KAMU BERBICARA DENGAN SIAPA ARDY? EH! KAMU PICO KAN? APA KAMU BUAT KAT SINI MALAM-MALAM MACAM NI?" PICO "EH! PUTERI LAVENDER KAN? SAYA DENGAN KAWAN SAYA TADI NICK IRFAN"

ARDY "HA! PUTERI NI ADA KAWAN SAYA DIA HALIMUNAN KAMI DATANG BEREMPAT TADI TAPI KAMI DAH BERPECAH SEKARANG BOLEH TOLONG BANTU SAYA CARI KAWAN SAYA?"

PUTERI LAVENDER "HALIMUNAN? MACAM MANALAH AGAKNYA WAJAH NICK TU? BOLEH! CEPAT KAMU BERTIGA TUNGGANG KUDA SAYA NI" AKU "CUKUP KE ARDY?" ARDY "AKU TAK PASTI PLAK? RASANYA CUKUP SEBAB PICO KECIK JE ORANGNYER?"

PUTERI LAVENDER "LEKAS NAIK KUDA SAYA NI! TU KAMU TAK NAMPAK EMARKILL MEMANGGIL KAWAN-KAWAN PLAK? CEPAT! KITA BERTOLAK SEKARANG!" ARDY DAN PICO TERUS NAIKI KUDA PUTERI LAVENDER KECUALI AKU SEBAB AKU KAN LUTSINAR AKU CUMA FOLLOW UP JE DORANG DARI BELAKANG KAMI TERUS BERLALU MENINGGAL EMARKILL,

SEMENTARA ITU DI MARKAS VANGRIES HALILINTAR DAN SATRIA SEDANG BERBINCANG HALILINTAR BERKATA "KITA NAK KE MANA?" SATRIA "KITA KE GUA GUNUNG SEJINJANG SEMULA MANA TAHU INDERAKASIH MENCARI KITA?"

HALILINTAR "SATRIA MACAM BIASA MANA PENGASUS? SENANG KITA NAK TERBANG KE SANA DENGAN PANTAS" SELEPAS SATRIA MENYERU PENGASUSNYA MEREKA BERTOLAK KE GUNUNG SEJINJANG SEKALI LAGI

MANAKALA DERMAGA SUTERA MASIH MENUNGGU INDERAKASIH TETIBA ADA TERDENGAR BUNYI SESUATU DERMAGA SUTERA MENGANGKAT PEDANGNYA SEBAGAI LANGKAH BERJAGA-JAGA?"

TETIBA ADA SESUATU KELUAR DARI SEMAK DI HUTAN HIBRA TERSEBUT DERMAGA BERSIAP SEDIA TETIBA ADA PUTERI FAUNIA SEDANG MENARI-NARI,BERNYANYI DAN MEMEGANG BUNGA WAH MANJA BETOL! DERMAGA SUTERA "BERHENTI! KAMU SIAPA!"

PUTERI FAUNIA "EH! TADI DAH MATI ADA 1 LAGI?" DERMAGA SUTERA "KAMU BUNUH INDERAKASIH! BERDEBAH KAMU!" DAN BERLARI SAMBIL MEMBAWA PEDANG NAK MENERKAM PUTERI FAUNIA TAPI PUTERI FAUNIA MENGELAK SERANGAN TERSEBUT DAN BERKATA "SIAMAKA QHULSA KAMILOP TSUNAMI!!"

TETIBA ADA OMBAK BESAR DI BELAKANG PUTERI FAUNIA SAMBIL MENGANGKAT TANGAN PUTERI FAUNIA MENUNJUKAN KE ARAH DERMAGA SUTERA DENGAN SETINGGI POKOK KELAPA OMBAK ITU MENGHEMPAS DERMAGA SUTERA REBAH DISITU DERMAGA SUTERA DAN PUTERI FAUNIA KEMBALI BERNYANYI DAN MENARI SAMBIL MEMEGANG BUNGA SEMULA,

SEMENTARA ITU HALILINTAR DAN SATRIA MENDARAT KE DALAM GUA DI GUNUNG SEJINJANG DAN MEREKA BERJALAN-JALAN HALILINTAR BERKATA "NAGA KELANA BERTUAH MASIH ADA? MANA INDERAKASIH NI? EH! SATRIA ADA TAPAK KAKI LA DISINI!"

SATRIA DAN HALILINTAR MENGIKUT TAPAK KAKI TAPI LANGKAH MEREKA BERHENTI DI SATU LUBANG! SATRIA "SAYA RASA MEREKA DISINI KAMU TUNGGU BIAR SAYA TURUN SEBAB SAYA BOLEH MENGAWAL PERGERAKAN ANGIN JIKA KAMU TURUN MUNGKIN LUBANG NI DALAM?"

HALILINTAR "SAYA PERGI KE MARKAS SEMULA DAN MAKLUMKAN KE PADA KURIAL!" SATRIA "CADANGAN YANG BAIK!" HALILINTAR PUN TERUS BERLALU DENGAN MENUNGGANG PENGASUS SATRIA

SEMENTARA SATRIA TURUN DI DALAM LUBANG GUA WALAUPUN DI TERJUN DALAM LUBANG GUA TU TAPI KAKI DIA TAK PATAH SEBAB DIA DAPAT MENGAWAL PERGERAKAN ANGIN...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .