Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:87

ZAKGRO BERKATA "BERGABUNG UNTUK MEMBUNUH NICK IRFAN? OK! SAYA TERIMA! JOM KITA KELUAR KE ALAM MANUSIA DAN CARI NICK IRFAN" KURIAL "EH! JANGAN NICK IRFAN BUKAN ADA DI DUNIA MANUSIA! TAPI DI DUNIA HIBRA!"

ZAKGRO "BAGAIMANA KAMU TAHU?" KURIAL
"KAMI TAHU SEBAB KAMI SUDAH MENCARINYA DI SELURUH TEMPAT TAPI TIADA DAN HANYA DIA DUNIA HIBRA KAMI BELUM MENCARI LAGI?" OTUMUT "ZAKGRO! TOK DAKIR SUDAH KAMU BUNUH KAN?"

ZAKGRO "YA! SAYA SUDAH BUNUH DENGAN MENGGUNAKAN MATA LASER SAYA

NI KENAPA?" OTUMUT "JADI MEMANG TOK DAKIRLAH KAMU BUNUH? TAPI ADA KAMU NAMPAK NICK IRFAN BERSAMANYA?" ZAKGRO "YA! MEMANG TOK DAKIR SAYA BUNUH! NICK IRFAN? SAYA TAK NAMPAK PULA? KENAPA?"

KURIAL "CIS! MEMANG NICK IRFAN MASIH HIDUP!
JADI APA KITA TUNGGU LAGI! LEKAS KITA BERGERAK SEKARANG! KITA CARI NICK IRFAN SAMPAI DAPAT!"

ZAKGRO "TUNGGU SEBENTAR!
JANGAN TERGOPOH-GAPAH KAMU BEREMPAT TUNGGU SAHAJA BIAR SAYA YANG JALANKAN TUGAS KAMU BEREMPAT LIHAT SAJA!" SATRIA "TUNGGU! ZAKGRO! KAMU KATA TELAH BERSETUJU UNTUK KITA BERLIMA BERGABUNG? TAPI SEKARANG KAMU KATA INGIN SELESAIKAN SEORANG? DIMANA JANJI KITA BUAT TADI?"

SATRIA MULA MEMBUAT PUTARAN ANGIN DI TANGANNYA TAPI DITAHAN
OLEH KURIAL DAN ZAKGRO BERKATA "EH! KAMU JANGAN SALAH SANGKA WAHAI ORANG KANAN KURIAL? JIKA KAMU INGIN MENERUSKAN PERJALANAN MUNGKIN RIWAYAT KAMU AKAN TAMAT? INI KERANA KEKUATAN KAMU TIDAK CUKUP UNTUK MENGALAHKAN ORANG-ORANG DI DUNIA HIBRA NI?"

SATRIA "APA MAKSUD KAMU?" ZAKGRO "TUNGGU SEBENTAR LIHAT SAHAJA" ZAKGRO PUN MENDEPAKAN TANGAN DAN
BERKATA "WOLO! BANGKITKAN KAMU AKAN KU BERIKAN KEHIDUPANMU KEMBALI! BANGKITLAH DARI TANAH! WOLO!" HALILINTAR "EH! APA YANG DI KATAKAN OLEH ZAKGRO ITU GILA AGAKNYA DIA NI?"

ZAKGRO MENOLEH KE ARAH HALILINTAR DAN BERKATA "TUNGGU SAHAJA"
TETIBA ADA SESUATU KELUAR DARI TANAH MACAM ZOMBIE! ZAKGRO PUN BERKATA "WOLO! AKU KERAHKAN KAMU SERANG PERKAMPUNGAN DISINI! CARI NICK IRFAN SAMPAI DAPAT! CEPAT!"

SEMUA WOLO MENGANGUKAN KEPALA DAN BERKATA "HA! AH! HA! AH!" SATRIA "EH! APA
BENDA TU? NAMPAK SEPERTI ZOMBIE SAJA?" ZAKGRO "ITULAH ORANG SURUHAN KU NAMANYA WOLO! MENANG MEREKA SPESIS ZOMBIE MEREKA ADALAH ORANG-ORANG YANG TELAH MATI BERIBU TAHUN DAHULU?"

OTUMUT "HABIS KITA NI BAGAIMANA? TAKKAN NAK TUNGGU
SAHAJA?" ZAKGRO TERSENYUM "KITA? SEDANG MEREKA MENYERANG PERKAMPUNGAN DISINI KITA PULA AKAN MENYERANG ISTANA QUALARA DAN KITA TANGKAP RAJA SHIFULUS DAN CARI BATU HUTAN! BAGAIMANA?"

KURIAL "MENARIK CADANGAN KAMU ZAKGRO! KAMU
SUDAH LAKSANAKAN KERJA KAMU SEKARANG MARI KITA MENYERANG ISTANA QUALARA PLAK!" ZAKGRO "KAMU BEREMPAT NAK MENYERANG ISTANA QUALARA? ITU MUSTAHIL KERANA DIA MEMPUNYAI BALA TENTERA YANG RAMAI! APA KATA KITA BERJUMPA DAHULU DENGAN ABANG SAYA SIDE KIA? DIA ADALAH PEMBUAT BESI DI SINI?"

KURIAL "KENAPA PLAK KAMU NAK KAMI BERJUMPA ABANG KAMU?" ZAKGRO TERSENYUM
SEMENTARA ITU AKU YANG PENSAN BILA MENDENGAR BERITA PUTERI BUNIAN TELAH TIADA TERSEDAR SEMULA AKU BANGUN DAN MELIHAT SEKELILING DAN AKU TERKEJUT MASTER SOCERER ADA DISEBELAH DIA BERKATA "NICK BAGAIMANA KAMU SEKARANG?"

AKU DALAM
KEADAAN TERKEJUT BERTANYA "BENARKAH PUTERI BUNIAN SUDAH TIADA? BAGAIMANA DIA BOLEH MATI?" MASTER SOCERER "PUTERI BUNIAN MATI SETELAH DIBUNUH OLEH ZAKGRO!" AKU "HA! DIALAH YANG MEMBUNUH TOK DAKIR!" MASTER SOCERER "HA! BENARKAH? DIA BUNUH TOK DAKIR? CIS! BERDEBAH! AKU JANJI AKU AKAN HAPUSKAN ZAKGRO!"

AKU "KENAPA MASTER? TOK DAKIR TU SIAPA?"
MASTER SOCERER "TOK DAKIR ADALAH ABANG SULUNG SAYA! KAMI TERPISAH SAYA DI ALAM KAYANGAN DAN TOK DAKIR PULA DI MASA LAMPAU? NAMPAKNYA HAJAT SAYA INGIN BERJUMPA ABANG DAKIR TAK KESAMPAIAN "KEDEBUSH" EH! BUNYI APA PLAK DILUAR?" AKU TERKEJUT DAN BERGEGAS KELUAR..

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .