Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:86

KETIKA AKU SEDAR SEMUA ORANG MELIHAT AKU? AKU HAIRAN SEBAB KAN SELAMA NI AKU HALIMUNAN? AKU LAGI TERKEJUT SEBAB AKU BERADA ATAS KATIL PLAK? JADI AKU PUN BANGUN DAN AKU TERKEJUT BILA MELIHAT CERMIN AKU TENGOK DIRI AKU SEMULA! SEDANG AKU MELIHAT DIRI AKU DI CERMIN? ADA SESEORANG DIBELAKANG AKU?

AKU MENOLEH DAN BERTANYA "SIAPA KAMU?" ORANG TUA ITU HANYA TERSENYUM "SAYALAH MASTER SOCERER! SAYALAH YANG MERAWAT KAMU JANGAN RISAU SEKARANG KAMU SUDAH PULIH SEPENUHNYA"

AKU BERTANYA "KAMU MASTER SOCERER? TERIMA KASIH KERANA MERAWAT SAYA TAPI DIMANAKAH KAWAN SAYA ARDY?" ADAKAH KAMU NAMPAK DIA? DIMANA JUGA INDERAKASIH DAN DERMAGA SUTERA?"

MASTER SOCERER "MEREKA ADA DILUAR JANGAN RISAU MEREKA BAIK-BAIK SAHAJA" TETIBA ADA SEORANG DATANG DAN BERKATA "KAMU NICK IRFAN YA?" MAAF KERANA PEMBANTUKU MENCULIK KAWAN KAMU INI?"

AKU TERKEJUT "SIAPA PULA?" TETIBA SYAHILA KELUAR "NICK! KAMU TAK APA-APA?" AKU "SAYA BAIK SAHAJA KAMU BAGAIMANA?" SYAHILA "SAYA BAIK JUGA" AKU BERTANYA "TERIMA KASIH KERANA MELEPASKAN SYAHILA TAPI KAMU SIAPA?"

SAYA ADALAH PUTERA BUNIAN MAAFKAN SAYA? SAYA TIDAK TAHU KAMU MANUSIA BERHATI MULIA? EH! DIMANA YAGURO? HA! ITU KAMU JANGAN CUBA BERSELINDUNG CEPAT MINTA MAAF KEPADA NICK IRFAN!"

YAGURO "MAAF SAUDARA NICK IRFAN! SAYA TIDAK TAHU SYAHILA INI KAWAN KAMU? MAAFKAN SAYA! MAAFKAN YA? JIKA SAUDARA TAK MAAFKAN SAYA MUNGKIN PUTERA BUNIAN AKAN JATUHKAN HUKUMAN BERAT KEPADA SAYA!"

NICK IRFAN "EH! TIDAK APA-APA SAYA DAH LAMA MAAFKAN EH! KAMU PUTERA BUNIAN KAN? DIMANA PUTERI BUNIAN?" PUTERA BUNIAN "PUTERI BUNIAN? HMM..." PUTERA BUNIAN MENOLEH KEBELAKANG DAN KELUAR AKU MENJERIT "PUTERA BUNIAN! TUNGGU SEBENTAR!"

YAGURO MENAHAN AKU DAN BERKATA "EH! BIARKAN PUTERA BUNIAN BERSEORANGAN" AKU "TAPI KENAPA? APA TERJADI KEPADA PUTERI BUNIAN?" YAGURO "PANJANG CERITANYA HAISH... HARAP NICK IRFAN TABAH HADAPAINYA?"

AKU MEMANDANG MASTER SOCERER,SYAHILA DAN YAGURO DAN YAGURO BERKATA "PUTERI BUNIAN SUDAH TIADA!" AKU TERKEJUT DAN LEMAH LONGLAI BADANKU DAN TERUS AKU PENSAN,SEMENTARA ITU "KURIAL,OTOMUT,SATRIA DAN HALILINTAR BERUSAHA MEMECAHKAN PINTU KE DUNIA HIBRA DAN MEREKA MENEMUI JALAN BUNTU DAN OTUMUT MULA BERSUARA "DIMANA BONGOK DAN BONGEK?"

SATRIA "YELA DIMANA MEREKA? DARI TADI SAYA TAK NAMPAK MEREKA?" HALILINTAR "KENAPA BOS DARI TADI BILA KAMI BERKATA TENTANG BONGEK DAN BONGEK BOS DIAM" KURIAL "ER... SAYA DAH BUNUH BONGOK DAN BONGEK PULA SAYA IKAT DIA DI SEBELAH PENJARA KITA KURUNG TOK DAKIR?"

OTOMUT "LA...KENAPA BOSS BUAT MACAM TU? KAN BONGOK KAWAN KITA?" KURIAL "KAWAN! MEREKA TAK BOLEH DIHARAP! JANGAN RISAU SAYA SUDAH SERAP KUASA BONGOK!!" OTOMUT,SATRIA DAN HALILINTAR BERPANDANGAN SESAMA SENDIRI SATRIA BERKATA "KENAPA BOSS TAK BERITAHU DARI AWAL? KALAU TIDAK TAK PAYAH KITA BERSUSAH NAK PECAHKAN PINTU NI?"

HALILINTAR "BOSS BOLEH GUNA SAJA KUASA BONGEK DAN BONGOK KURIAL BERKATA "SUDAH JANGAN DIFIKIR LAGI! KE BELAKANG KAMU SEMUA!" KURIAL BERUBAH MENJADI TOK DAKIR DAN TETIBA PINTU KE DUNIA HIBRA TERBUKA SENDIRI! KURIAL TERSENTAP! HALILINTAR,SATRIA DAN OTOMUT MULA BERSIAP
SEDIA DAN TETIBA DI HADAPAN PINTU HIBRA ADA SESEORANG PLAK BERDIRI MEMEGANG PEDANG,

MEREKA SEMUA BERPANDANGAN SESAMA SENDIRI DAN ORANG ITU BERKATA "TOK DAKIR! BUKANKAH KAMU SUDAHKU BUNUH!" DIA PUN MENYERBU KE ARAH KURIAL DAN KURIAL MENANGKAP PEDANG TERSEBUT "SABAR! SAYA BUKAN TOK DAKIR! KENAPA KAMU MAHU MENCARI TOK DAKIR? KAMI JUGA BEGITU? DIMANA TOK DAKIR?" DAN DKURIAL BERUBAH MENJADI DIRINYA SEMULA DAN BERKATA "SIAPA KAMU?"

ORANG ITU BERKATA "SAYA ZAKGRO! TOK DAKIR SUDAH SAYA BUNUH!" OTUMUT BERKATA "MACAM MANA KAMU MEMBUKA PINTU KE DUNIA HIBRA NI?" ZAKGRO "SETELAH SAYA BUNUH TOK DAKIR SAYA SERAP INGATANNYA JADI SEBAB ITULAH SAYA DAPAT PASSWORD MEMBUKA PINTU HIBRA! SAYA INGIN KE DUNIA
MANUSIA PULA MENCARI NICK IRFAN!"

KURIAL "JADI KITA DI PIHAK YANG SAMA! SAYA JUGA BEGITU! JADI APA KATA KAMU JIKA KITA BERGABUNG?" ZAKGRO MERENUNG TAJAM KE ARAH KURIAL....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .