Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:89

ZAKGRO BERTANYA KEPADA KURIAL "BAGAIMANA KURIAL? MAHUKAH KAMU MENGAMBIL JUSDINE SEBAGAI PERNGIKUT KITA?" KURIAL MELIHAT PULA KE ARAH SATRIA DAN HALILINTAR MEREKA HANYA MENGANGGUK KEPALA SAJA? KURIAL BERKATA "BAIKLAH LAGIPUN OTOMUT PUN TELAH MATI JADI KAMU AMBIL TEMPAT OTOMUT!"

JUSDINE "BAIKLAH! TERIMA KASIH BOS!" ZAKGRO BERKATA "HA! HAMPIR TERLUPA! KITA NAK KE MANA PULA NI? SIDE KIA DAN MADAM GERGILUS SUDAH MATI?" TETIBA PICO KELUAR DARI RUMAH DAN BERKATA "SIAPA TU? BOLEH SAYA TAHU?" SAMBIL TANGAN PICO MERABA-RABA,

KURIAL BERKATA "KAMU SIAPA? SAMBIL TANGANNYA MELAMBAI-LAMBAI KE ARAH WAJAH PICO DAN KURIAL MULA MENGESYAKI PICO CACAT PERLIHATAN DAN JUSDINE MULA MENGAMBIL PANAH DI BELAKANGNYA DAN LETAK DI BUSUR MULA DIA HENDAK MELEPASKAN PANAH TERSEBUT KURIAL MEMEGANG TANGAN JUSDINE DAN DIA MENGELENGKAN KEPALANYA,

JUSDINE MEMBERHENTIKAN NIATNYA UNTUK MEMANAH PICO DAN KURIAL PUN BERKATA "KAMU KENAL NICK IRFAN? KAMI SEMUA KAWAN NICK IRFAN DIMANA DIA SEKARANG?" PICO "YA! SAYA KENAL NICK IRFAN! KAMU KAWAN DIAKAH? NICK IRFAN KE PERKAMPUNGAN BUNIAN UNTUK MERAWAT DIRINYA DAN JUGA MAHU BERJUMPA KAWANNYA INDERA KASIH DAN DERMAGA SUTERA"

KURIAL "DIMANA PERKAMPUNGAN BUNIAN TU? BOLEH SAYA TAHU?" PICO "OH..BOLEH APA SALAHNYA BIAR SAYA TUNJUKAN TAPI BOLEH KAMU MEMEGANG TANGAN SAYA? KERANA SAYA TAK DAPAT MELIHAT" ZAKGRO "HABIS BAGAIMANA KAMU MAHU MENUNJUKAN JALAN KEPADA KAMI JIKA KAMU TAK DAPAT MELIHAT?"

PICO "SAYA DAPAT MENGESAN ARAH PERGERAKAN MEREKA" KURIAL "BAIKLAH
PEGANG TANGAN SAYA DAN BAWAKAN KAMI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN?" MEREKA PUN BERTOLAK KE PERKAMPUNGAN BUNIAN SEMENTARA ITU DI PERKAMPUNGAN BUNIAN PLAK SELEPAS AKU DAH LARIKAN DIRI SELEPAS DISURUH OLEH MASTER SOCERER DIBAWAH TEROWONG RAHSIA AKU BERHENTI LEPAS JAUH BERLARI DAN TETIBA AKU DI SAPA SESEORANG "EH! SIAPA TU?"

AKU TERKEJUT DAN TERCARI-CARI ARAH SUARA TERSEBUT SAMBIL BERKATA "SIAPA YANG BERCAKAP ITU?" AKU BERJALAN LAGI KE HADAPAN DAN TERNAMPAK
1 CAHAYA DAN AKU PUN BERLARI KE ARAH CAHAYA TERSEBUT KERANA MENYANGKA CAHAYA ITU ADALAH JALAN KELUAR DAN APABILA AKU SEMAKIN DEKAT AKU TERLIHAT ADA SUSUK TUBUH SESEORANG DIHADAPAN SEPERTI PEREMPUAN? AKU MENDEKATINYA DAN YA! TERNYATA IA PEREMPUAN!

APABILA AKU HAMPIR MELIHAT WAJAHNYA DIA BERKATA "JANGAN LIHAT MATA SAYA! JIKA KAMU KAMU MAHU SELAMAT!" AKU TERKEJUT "KENAPA SAYA TAK BOLEH MELIHAT MATA KAMU? BUKANKAH MATA KAMU SANGAT ARGHHH!!! UWEKK!!!"

AKU TERMUNTAH-MUNTAH DALAM KEADAAN YANG AGAK LEMAH AKU BERKATA "KENAPA SAYA... DAN AKU TERUS PENSAN" PEREMPUAN TADI SEGERA MENGANGKAT AKU DAN DIBAWA KELUAR DARI TEROWONG TERSEBUT SEMENTARA ITU MASTER SOCERER YANG TADINYA MENYURUH AKU KE TEROWONG APABILA TERDENGAR SESUATU DI LUAR MULA MENYIASAT DENGAN BERTANYA KEPADA PENDUDUK DISITU "APA YANG TELAH TERJADI? BUNYI APAKAH SEBENTAR TADI?"

ADA SEORANG PENDUDUK DARI PERKAMPUNGAN BUNIAN ITU BERKATA "EH!
MASTER! SEMBUNYIKAN DIRI! BUNYI TADI ADALAH BUNYI AMARAN BAHAWA KAMPUNG KITA TIDAK SELAMAT LAGI! ADA PENCEROBOH!" MASTER SOCERER "TIDAK APA BUNJES KAMU SELAMATKAN PENDUDUK KAMPUNG SEBERAPA RAMAI YANG BOLEH! CEPAT SEGERA BAWA MEREKA KELUAR DARI TEROWONG DI BILIK SAYA CEPAT!"

BUNJES "EH! BAGAIMANA PULA DENGAN MASTER SOCERER?" MASTER SOCERER
"JANGAN RISAU AKAN SAYA! SELAMATKAN PENDUDUK KAMPUNG DULU! JIKA APA-APA BERLAKU KEPADA SAYA NANTI? SAYA MAHU KAMU JAGA ANAK SAYA JERLAINA! JANJI BUNJES!"

BUNJES "TAPI MASTER.." MASTER SOCERER "JANGAN TAPI-TAPI LAGI! PERGI CEPAT
SELAMATKAN PENDUDUK KAMPUNG! HA! BUNJES DIMANA PUTERA BUNIAN? DAN YAGURO?" BUNJES "MEREKA BERDUA PERGI KELUAR MEREKA KE BENGKEL SIDE KIA?"

MASTER SOCERER "OH..SAYA JUGA INGIN KE SANA TAPI SILA PASTIKAN PENDUDUK KAMPUNG INI SUDAH TINGGALKAN PERKAMPUNGAN BUNIAN YA!" BUNJES "OK! MASTER!' MASTER SOCERER PERGI MENUJU KE BENGKEL SIDE KIA...

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .