Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:84

SIDE KIA PUN BANGUN KAMI SEMUA MEMEGANG SIDE KIA DAN ARDY BERTANYA "SIAPA ZAKGRO?" SIDE KIA MELIHAT KAMI DAN BERKATA "DIA ADIKKU! DIA MEMILIKI KEBOLEHAN TENUNGAN MATA LASER! DIA YANG MEMBUNUH TOK DAKIR KAMU! NI KERANA ZAKGRO TU MEMANG GEMAR MEMBUNUH! DIA AMAT! KEJAM! ARGH!!"

SIDE KIA MEMEGANG RANTAI RITMA SARI DILEHER MADAM GERGILUS DAN MELIHAT AKU DAN
BERKATA TOK DAKIR MEMBERIKAN KUASANYA KEPADA KAMU" DAN MEMEGANG KEPALA AKU DAN MEMBACA MENTERA SELEPAS MEMBACA DIA MENOLEH KE ARAH MADAM GERGILUS "BERIKAN KUNCI SURIA KEPADA MEREKA BIAR MEREKA MENERUSKAN PERJALANAN KE KAMPUNG BUNIAN KERANA MASTER SOCRERER MUNGKIN BOLEH MEMBANTU NICK IRFAN PULIH SEPERTI SEDIA KALA"

AKU BERKATA "TERIMA KASIH
ENCIK BACAKAN APA KEPADA SAYA TADI? MASTER SOCERER BOLEH MEMBANTU SAYA?" SIDE KIA "SAYA SALURKAN KUASA TOK DAKIR KEPADA KAMU KERANA HAYAT TOK DAKIR SEBELUM MENINGGAL TAPI KUASA ITU KAMU BOLEH GUNAKAN SELEPAS KAMU PULIH NANTI? DAN KAMU USAH BIMBANG KAMU SUDAH BOLEH MEMEGANG OBJEK WALAUPUN RANTAI RITMA SARI NI TIADA BERSAMA KAMU DAN UNTUK KAMU PULIH SEPENUHNYA MENJADI NORMAL SEMULA MUNGKIN MASTER SOCERER TAHU UBATNYA"

ARDY BERTANYA "TAPI DI MANA
INDERAKASIH? DAN DERMAGA SUTERA?" MADAM GERGILUS "INDERAKASIH DAN DERMAGA SUTERA KAMI SUDAH HANTAR KEPADA MASTER SOCRERER CEPAT PERGILAH KAMU BERDUA KEPADA MASTER SOCRERER!"

ARDY "EH! PICO KAMU MAHU IKUT BERSAMA?" PICO "TIDAK APA!
SAYA AKAN TINGGAL DISINI! NANTI KAMU SUDAH PULIH KITA BERJUMPA LAGI!" PUTERI LAVENDER "SEMOGA BERJAYA NICK DAN ADRY! TAK SABAR KAMI MAHU MELIHAT WAJAH NICK IRFAN YANG SEBENAR!"

PUTERI FAUNIA "CEPAT BALIK YER!" MEREKA SEMUA MELAMBAIKAN
TANGAN KEPADA AKU DAN ARDY,KAMI MENERUSKAN PERJALANAN JALAN KAKI JE SEBAB PERKAMPUNGAN BUNIAN TU TAKLAH JAUH SANGAT DAH DEKAT-DEKAT JER,SEMENTARA TU KURIAL DAN SATRIA MASIH LAGI SEDAYA UPAYA MEMECAHKAN PINTU KE DUNIA HIBRA TETIBA OTOMUT DATANG MENJELMAKAN DIRI GUNUNG SEJINJANG DAN MENJERIT "BOS!! BOS DI MANA?"

KURIAL "SAYA DISINI DIA DALAM
LUBANG KENAPA OTOMUT?" OTOMUT MELURU KE ARAH SUARA KURIAL DAN BERKATA "TOK DAKIR YANG KITA TANGKAP TU BUKANLAH TOK DAKIR SEBENAR!"

KURIAL "KENAPA KAMU KATA MACAM TU? KALAU BUKAN TOK DAKIR DIA SIAPA?" OTOMUT "DIA ADALAH KLON TOK
DAKIR!" SATRIA PLAK BERTANYA "YA KAMI TAHU? TAPI BAGAIMANA KAMU PLAK TAHU?" OTOMUT "NI KERANA TOK DAKIR TELAH HANCUR DAN MENJADI DEBU!"

HALILINTAR "JADI KESIMPULAN KAMU TU BUKAN TOK DAKIR?" OTOMUT "YA! KERANA SEMASA SAYA MENJAGANYA
DAN BERTANYA BANYAK SOALAN KEPADANYA DIA TAK MENJAWAB SEPATAH PERKATAAN PUN BILA SAYA MENAMPARNYA DIA HANCUR! JADI ITU BUKAN TOK DAKIR YANG SEBENAR!"

SATRIA "DI MANA BONGEK DAN BONGOK?" OTOMUT "SAYA TAK NAMPAK MEREKA DARI TADI KENAPA?"
SATRIA "KAN MEREKA BERDUA BOLEH BERUBAH WAJAH? APA KATA KITA SURUH MEREKA BERUBAH MENJADI TOK DAKIR? MANALAH TAHU
JIKA MEREKA MENJADI TOK DAKIR MEREKA TAHU PASSWORD KE DUNIA HIBRA NI?"

HALILINTAR "BETOL JUGAK KATA KAMU TU? TAPI
DIMANA MEREKA?" KURIAL HANYA SENYAP DARI TADI,SEMENTARA TU AKU DAN ARDY BERJALAN-JALAN MENUJU KE PERKAMPUNGAN BUNIAN TETIBA AKU TERDENGAR BUNYI-BUNYIAN YANG SANGAT MERDU! AKU BERTANYA KEPADA ARDY "BUNYI APAKAH ITU? AMAT MERDU SEKALI MUSIK ITU?"

ARDY "YA! AMAT GEMERSIK SEKALI! SIAPA YANG BERMAIN PIANO DI HUTAN MALAM-MALAM BEGINI?" TETIBA AKU DAN
ARDY TERLIHAT ADA SEORANG PEMUDA BERMAIN GITAR KOT? AKU PUN TAK TAHU TAPI KAMI BUAT TAK LAYAN JER? LALU BUAT DONO JER TAPI PEMUDA ITU BERKATA "DUNIA HIBRA PENUH MISTERI,SEMUA MAKHLUK HIDUP HARMONI,KAMU BUKAN ORANG SINI,JADI BUAT APA
LALU DI KAWASAN INI?"

AKU BERKATA "MAK AI! BERPANTUN PLAK SAUDARA TU? KAMU JAWAB ADRY!" ARDY "SAYA TAK PANDAI
BERPANTUN? KAMU SAJALAH YANG MENJAWABNYA NICK" AKU "HUH! SAYA JUGA? OK KATAKAN NI KEPADANYA "PICO SUKA MAKAN
KACANG BOGA,KAMI TAK KENAL SAUDARA,KAMU PULA SIAPA,KAMI CUMA NAK LALU SAJA?"

ARDY "HUH! BOLEHKAH JAWAB MACAM TU?"
AKU "JAWAB SAJALAH TU RASANYA DIA FAHAM?" TETIBA PEMUDA ITU MELURU DATANG KEHADAPAN KAMI DAN SECARA FACE TO FACE DIA BERKATA KEPADA ARDY SEBAB DIA NAMPAK ARDY JE AKU KAN MASIH HALIMUNAN LAGI? HEHE "JAWAB SAJALAH! KALAU TIDAK NAHAS
KAMU!"

AKU MEMERHATI PEMUDA TERSEBUT LAJU GILER DIA DATANG SEPANTAS KILAT PLAK TU? SIAPALAH DIA AGAKNYA....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .