Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:88

AKU PUN SEGERA KELUAR DAN DITAHAN OLEH MASTER SOCERER DIA BERKATA "SYHH...MEREKA MUNGKIN MENCARI KAMU?" AKU "SIAPA MASTER?" MASTER SOCERER "KAMU CEPAT LARIKAN DIRI BIAR SAYA LIHAT DILUAR! CEPAT! MASUK KEDALAM PINTU BAWAH TANAH TU! IA TERUS KE PERKAMPUNGAN FINDEA MINTA TOLONG ORANG DISANA! JANGAN HIRAUKAN SAYA! SELAMATKAN DIRI KAMU!!"

ITU KALI
TERAKHIR AKU MELIHAT MASTER SOCERER DIA HANYA TERSENYUM KEPADA AKU DAN AKU SEGERA MEMBUKA PENUTUP JALAN BAWAH TANAH DAN AKU TERDENGAR SUARA DARI ATAS BISING SEPERTI PERKAMPUNGAN ITU DISERANG SESUATU AKU TAK BERFIKIR PANJANG AKU TERUS BERLARI,

SEMENTARA DI RUMAH SIDE KIA PLAK ZAKGRO DATANG SIDE KIA SEGERA MENAHAN ZAKGRO DAN BERKATA "KENAPA
KAMU DATANG KE MARI? SIAPA MEREKA BERTIGA NI?" PADA KETIKA ITU HALILINTAR,SATRIA DAN KURIAL BERWAJAH MANUSIA.ZAKGRO BERKATA "ABANG! LAMA SUDAH KITA TAK BERJUMPA! ABANG APA KHABAR? PADA KETIKA ITU SIDE KIA TIDAK MELIHAT WAJAH ADIKNYA KERANA TENUNGAN ZAKGRO BOLEH MEMBAWA MAUT!

KURIAL BERKATA "KAMU SIDE KIA KAN? KAMU ADA NAMPAK NICK IRFAN DISINI? KAMI
NI KAWAN NICK IRFAN?" DAN TETIBA MADAM GERGILUS PLAK TURUN DAN BERKATA "APA HAJAT KAMU DATANG KE MARI ZAKGRO?" ZAKGRO "KAKAK IPAR! SAYA DATANG HAJAT KAMI INGIN BERJUMPA DENGAN NICK IRFAN SAJA? BOLEH? ADA NAMPAK TAK?"

MADAM GERGILUS
"APA KAMU MAHU LAGI! TAK CUKUP PUASKAH KAMU MEMBUNUH TOK DAKIR! SEKARANG KAMU MAHU MEMBUNUH NICK IRFAN PULA!" ZAKGRO "APA PULA KAKAK IPAR BERKATA BEGITU KAMI DATANG DENGAN CARA BAIK BETOL TAK SEMUA?"

HALILINTAR DAN SATRIA
MENGANGGUKAN KEPALANYA TAPI KURIAL PLAK KELIHATAN TIDAK SENANG OTUMUT TIDAK KELIHATAN PADA MASA ITU DAN SIDE
KIA MELIHAT HALILINTAR DAN SATRIA JURAGAN DAN BERKATA "KAMU NI MANUSIA KAN? JADI BENARLAH KAMU NI KAWAN NICK IRFAN SEBAB NICK IRFAN JUGA MANUSIA? OPS!"

KURIAL "APA KAMU KATA NICK IRFAN MANUSIA? KAMU PERNAH NAMPAK DIA KAH" ZAKGRO
BERUBAH WAJAH DAN BERKATA "NICK IRFAN ADA DATANG SINI KAN?" MADAM GERGILUS MEMOTONG PERCAKAPAN ZAKGRO DAN BERKATA "TIADA APA! JANGAN DI FIKIRKAN APA YANG DIKATAKAN OLEH SIDE KIA NI?" SAMBIL TANGAN MADAM GERGILUS MENOLAH KURIAL DAN ZAKGRO SAMBIL BERKATA "BALIKLAH KAMU NICK IRFAN TIADA...." BELUM SEMPAT MADAM GERGILUS MENGHABISKAN PERCAKAPAN DIA TERUS REBAH RUPANYA OTUMUT TELAH MEMBALING PEDANGNYA DARI JARAK JAUH DAN MENUSUK KE PERUT MADAM GERGILUS,

APABILA MELIHAT
ISTERINYA DIBUNUH OLEH OTOMUT SIDE KIA BERSIAP SEDIA UNTUK MENCAPAI PENUKULNYA DIA PLAK TELAH DIBUNUH OLEH PEMANAH
LAIN REBAH DISITU SIDE KIA SEDANGKAN ZAKGRO,HALILINTAR,SATRIA DAN KURIAL TERKEJUT SIAPA PLAK YANG MEMANAH SIDE KIA DARI JAUH OTOMUT PUN BERSIAP SEDIA MELIHAT SEKELILING DAN DIA PULA DIPANAH OLEH ORANG MISTERI ITU APABILA OTOMUT MATI DIPANAH OLEH ORANG MISTERI ITU MEREKA SEGERA BERSEMBUNYI DAN MEMERHATI DISEKELILING

TETIBA KURIAL TERNAMPAK SESUATU DI SEMAK
DAN MENGHEMPASKAN BELATINYA DAN KELUARLAH WAGURAI,KURIAL PUN SEGERA MENUNGGANG WAGURAI DAN TERUS KE ARAH SEMAK DAN SEGERA MENANGKAP ORANG MISTERI ITU MERAYU "JANGAN BUNUH SAYA! KITA DIPIHAK YANG SAMA! SAYA SUDAH BUNUH SIDE KIA TIDAKAH KAMU PERCAYAKAN SAYA? SAYA ADALAH PEMANAH YANG HEBAT DISINI! AMBIL SAYA MASUK KUMPULAN KAMU!"

KURIAL
BERKATA "SIAPA KAMU? HEBAT SANGATKAH KAMU?" ORANG ITU BERKATA "SAYA JUSDINE PEMANAH TEPAT! TAPI SAYA DIPULAUKAN ORANG KAMPUNG JADI SAYA JUGA INGIN MEMBALAS DENDAM! SAYA SANGGUP MEMBUNUH SESIAPA SAJA! PERCAYALAH! SAYA TAHU SEMUA TENTANG DUNIA HIBRA NI! BOLEHLAH BAWA SAYA BERSAMA DENGAN KAMU SEMUA! SAYA JUGA INGIN MEMBALAS DENDAM
KESUMAT SAYA SELAMA NI! TOLONGLAH PERCAYAKAN SAYA!"

ZAKGRO DAN KURIAL BERPANDANGAN SEMENTARA JUSDINE MELIHAT
MEREKA DAN HANYA TERSENGIH SAJA....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .