Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:90

KURIAL,SATRIA,HALILINTAR DAN ZAKGRO MULA MENGIKUTI PICO YANG MEMBAWA MEREKA KE PERKAMPUNGAN BUNIAN TADI TETIBA DI TAHAN OLEH THOLER DAN THILAD KURIAL BERKATA "EH! SIAPA KAMU SEMUA NI?"

PICO MENJAWAB "EH! SIAPA DISANA? SAYA PICO
SAYA DARI RUMAH SIDE KIA DAN MADAM GERGILUS SAYA ADA MEMBAWA KAWAN-KAWAN NICK IRFAN MEREKA INGIN BERJUMPA DENGAN NICK IRFAN? BOLEH TUNJUKAN DI MANA NICK IRFAN BERADA?"

THOLER "NICK IRFAN? EH! KAMU DARI SIDE KIA? BARU SEBENTAR TADI
KAMI BERJUMPA DENGAN NICK IRFAN DIA KE PERKAMPUNGAN BUNIAN? UNTUK BERJUMPA MASTER SOCERER UNTUK MERAWAT DIRINYA SUPAYA DIA TIDAK MENJADI HALIMUNAN DAN KEMBALI SEBAGAI MANUSIA NORMAL"

THILAD "SILAKAN.. ERKKK!!!" TETIBA DIA DIPANAH
OLEH JUSDINE DARI JAUH DAN THOLER YANG MENYEDARI MULA BERKATA "SIAPA KAMU!" TETAPI ZAKGRO HANYA MERENUNG SAHAJA THOLER DAN DIA TERUS REBAH

KURIAL TERKEJUT DAN BERKATA "APA KAMU LAKUKAN ZAKGRO?" ZAKGRO "HAHA KUASA SAYA ADALAH
RENUNGAN MATA LASER SETIAP ORANG YANG MERENUNG MATA SAYA AKAN MATI SERTA MERTA!"

PICO MULA MELARIKAN DIRI DAN DIA
PUN DIPANAH OLEH JUSDINE DARI JAUH KURIAL BERKATA "HA! SEKARANG TIADA APA LAGI YANG DAPAT MENGHALANG KITA! CEPAT! KITA SERBU PERKAMPUNGAN BUNIAN INI!"

JUSDINE MENURUNI BUKIT DAN BERLARI KE ARAH KURIAL DAN BERKATA "BAGAIMANA TUAN? SAYA
SUDAH PASTI MENJADI ANAK MURID TUAN?" KURIAL "YA! SUDAH TENTU! KAMU JUGA ZAKGRO! HAHA KITA MEMPUNYAI PASUKAN YANG HEBAT!" MEREKA SEMUA KETAWA BERSAMA-SAMA TETIBA MASTER SOCERER BERDIRI DI HADAPAN MEREKA "KURIAL BERKATA SIAPA PULA ORANG TUA NI?"

ZAKGRO "SIAPA KAMU! APA YANG KAMU MAHU! KAMU MAHU MATI JUGAKAH!" MASTER SOCERER "LUPAKAN SAJA HASRAT
KAMU UNTUK MENAKLUKI PERKAMPUNGAN BUNIAN INI!" TETIBA PUTERA BUNIAN DATANG DARI ATAS DENGAN MENAIKI NAGA MILIK YAGURO PUTERA BUNIAN BERKATA "SIAPA ANTARA KAMU YANG MEMBUNUH BAKAL ISTERI SAYA! PUTERI XAZIERA!"

ZAKRO MENJAWAB "MAKSUD
KAMU? PUTERI BUNIAN ITU XAZIERA? MEMANG DIA SANGAT CANTIK DAN SEDAP! HAHA" PUTERA BUNIAN "CELAKA KAMU ZAKGRO!!! ARGGHH!!" PUTERA BUNIAN MULA MENGELUARKAN PEDANGNYA DAN MULA MENYERBU ZAKGRO DAN BERMULALAH PERTEMPURAN DI ANTARA MEREKA
KURIAL YANG MELIHAT PERTARUNGAN ITU BERKATA "BIARKAN MEREKA SELESAIKAN PERSENGKETAAN ANTARA MEREKA AYUH! KITA BERTOLAK!"

MASTER SOCERER BERKATA "KAMU INGAT SENANG LENANG KAMU INGIN MASUK KE DALAM PERKAMPUNGAN BUNIAN YANG
SUCI INI! TEWASKAN SAYA DAHULU!" KURIAL "JUSDINE! JIKA KAMU MENEWASKAN MASTER SOCERER KAMU DIANGKAT MENJADI PEMBANTUKU YANG KEDUA!"

JUSDINE TERGAMAM DAN BERKATA "YA TUAN! AKAN SAYA BUKTIKAN!" JUSDINE MULA MENCABUT ANAK
PANAHNYA UNTUK MEMANAH MASTER SOCERER TAPI MASTER SOCERER BERTINDAK DAHULU DENGAN MERAMPAS PANAH JUSDINE! RUPANYA MASTER SOCERER MEMPUNYAI KUASA BOLEH MENGERAKAN SESUATU OBJEK TANPA MENYENTUH OBJEK TERSEBUT JUSDINE TIADA APA-APA
LAGI SENJATA DAN MULA MENGELUARKAN PISAU DI PERUTNYA DAN PERTARUNGAN ANTARA MEREKA BERDUA BERMULA!

SEDANG KURIAL
SATRIA DAN HALILINTAR MENUJU KE ARAH PERKAMPUNGAN BUNIAN.HALILINTAR BERKATA "TIADA APA PUN DISINI BOS?" SATRIA "MEREKA
SEAKAN MENYEDARI KEDATANGAN KITA?"

KURIAL "SATRIA! HALILINTAR! KAMU BERDUA CUBA SIASAT DISELURUH KAMPUNG JIKA ADA
ORANG TANYA DIMANA NICK IRFAN? JIKA MEREKA TIDAK TAHU? BUNUH SAJA!"

TETIBA ZAKGRO DATANG "KURIAL! BAGAIMANA? SUDAH
JUMPA NICK IRFAN?" KURIAL TERKEJUT "PUTERA BUNIAN SUDAH KAMU SELESAIKAN?" ZAKGRO "PUTERA BUNIAN? BEGITU SENANG UNTUK DISELESAIKAN SUDAH MATI DITANGAN SAYA!" DAN TETIBA MUNCUL PULA MASTER SOCERER YANG BERJALAN DALAM KEADAAN LEMAH LONGLAI.KURIAL DAN ZAKGRO BERKATA "EH! DIMANAKAH JUSDINE?"

KURIAL MENJERIT "ARGHH!! DAN MENGHEMPASKAN TALI
BELATINYA KE TANAH DAN TERBELAH DUA TANAH TERSEBUT DAN MENYEBABKAN MASTER SOCERER MASTER JATUH DITELAN BUMI!" ZAKGRO "WAH! KUAT JUGA KUASA KAMU?" KURIAL "SAYA KUASA TANAH?" ZAKGRO "DIMANA HALILINTAR DAN SATRIA?" HALILINTAR DAN SATRIA YANG DARI TADI MENYIASAT TAK JUGA MUNCUL! MANA DORANG? HMM....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .