Ahad, 7 November 2010

MISI KE PERKAMPUNGAN BUNIAN "siri 9"

SIRI 9:85

AKU DAN ARDY TERKEJUT ARDY MELIHATKU DAN MENJAWAB PANTUN YANG AKU KASI TU PEMUDA TU BERKATA "WAH! PANDAI KAMU MENJAWAB! PANTUN SAYA! SELAMA SAYA DI HUTAN HIBRA NI TIADA SIAPA YANG DAPAT MENJAWAB PANTUN SAYA! SAUDARA MEMANG HEBAT! MESTI SAUDARA BUKAN CALANG-CALANG ORANGNYA? ABANG THOLER! KITA SUDAH BERTEMU PENCABAR KITA!"

ARDY BERKATA
"MAAF SAUDARA KAMI NAK CEPAT NI TUMPANG LALU?" TETAPI PEMUDA TERSEBUT MENGHALANG ARDY DAN BERKATA "KAMI? SAYA HANYA NAMPAK KAMU SEORANG SAHAJA? DAN JIKA KAMU INGIN KE PERKAMPUNGAN BUNIAN TUNJUKAN KUNCI SURIA!"

ARDY "EH! MAAF
SAYA TERSILAP? BUKAN KAMI? SAYA MAHU CEPAT ADA URUSAN BERSAMA DENGAN MASTER SOCERER? DIMANA PULA KUNCI SURIA TADI?" PEMUDA TERSEBUT MENJAWAB "TUNGGU! SIAPA NAMA KAMU? SAYA TAK PERNAH NAMPAK KAMU SELAMA NI?"

ARDY "SAYA ARDY SAUDARA
SIAPA?" PEMUDA TERSEBUT MENJAWAB "ARDY? TIDAK PERNAH SAYA MENDENGAR NAMA ITU SEBELUM NI KAMU DARI KAMPUNG MANA? SAYA THILAD" DAN TETIBA ADA SESEORANG DATANG MUKA SAMA MACAM THILAD JUGAK KEMBAR KOT?

DIA BERKATA "KAMU ARDY? SAYA
DAPAT RASAKAN ADA SESORANG LAGI DENGAN KAMU? SIAPA KAMU!!" DAN MERABA-RABA TANGANYA DAN AKU TAK SEMPAT MENGELAK DAN DIA CEKIK LEHER AKU! JADI BARU AKU SEDAR SEKARANG SEMUA ORANG BOLEH MENYENTUH AKU WALAUPUN TAK DAPAT MELIHAT AKU? DAN PEMUDA ITU MENJERIT "KAMU HANTUKAH? SIAPA KAMU! JAWAB!"

ARDY TERKEJUT DAN BERKATA "ER...SEBENTAR SAUDARA!
NI KUNCI SURIA! JANGAN DI APA-APAKAN DIA KAWAN SAYA KAMI ORANG BAIK KAMI DARI RUMAH SIDE KIA? KAMI BERDUA DATANG UNTUK BERJUMPA MASTER SOCERER UNTUK MENGUBATI KAWAN SAYA NI NICK IRFAN?"

PEMUDA YANG MENCEKIK AKU TADI TERUS MELEPASKAN
AKU? DAN BERKATA "MINTA MAAF NICK IRFAN! SAYA INGAT KAMU MAKHLUK GHAIB? MAAFKAN SAYA! SAYA IALAH THOLER PENJAGA PERKAMPUNGAN BUNIAN NI DAN INI ADIK KEMBAR SAYA NAMANYA THILAD DIA GEMAR BERMAIN ALAT MUSIK DAN SUKA BERPANTUN?
OH..INILAH KUNCI SURIA? JADI MEMANG KAMU ORANG BAIK MAAF"

AKU BERKATA "KENAPA DIA MELEPASKAN LEHERKU BILA DENGAR NICK
IRFAN? ANEH JUGA?" THOLER MENJAWAB "DIMANA KAMU SAYA CUMA MENDENGAR SUARA KAMU SAHAJA" AKU LAGI TERKEJUT "HUH! KAMU MENDENGAR SUARA SAYAKAH?"

THOLER "YA..BENAR SAYA MENDENGAR SUARA KAMU! SAYA DAPAT MENYENTUH KAMU TAPI SAYA
MASIH TIDAK NAMPAK WAJAH KAMU?" AKU "OH..JADI MEMANG BENARLAH SIDE KIA DAH MENGUBATI SAYA SEPARUH?" THILAD MENYAMBUNG
BERMAIN ALAT MUSIC SEMULA DAN THOLER BERKATA "KUNCI INI SAYA SIMPAN DAN MAAF MENGANGGU SAUDARA NICK IRFAN? SILAKAN TERUSKAN PERJALANAN ANDA KE PERKAMPUNGAN BUNIAN"

ARDY "TERIMA KASIH KAMI PERGI DAHULU?" AKU "TERIMA KASIH THOLER! HA!

THILAD KAMU BERMAIN ALAT MUSIK MEMANG MERDU!" THILAD "TERIMA KASIH" THOLER "NANTI KITA BERJUMPA LAGI?" AKU DAN ARDY MENERUSKAN PERJALANAN KAMI MENUJU KE PERKAMPUNGAN BUNIAN SETELAH KAMI MASUK KE DALAM PERKAMPUNGAN BUNIAN TERSEBUT BANYAK ORANG MERENUNG ARDY DAN ARDY BERKATA "MAAF SAYA INGIN BERTANYA SIAPA DISINI MENGENALI MASTER SOCERER?"

SEMENTARA ITU BILA ADA ORANG LALU DI HADAPAN AKU DORANG MESTI TERJATUH SEPERTI TERLANGGAR SESUATU PLAK? HEHE YELA
AKU TAK HALIMUNAN DAH? JADI SAPA LALU KAT AKU MESTI BERTEMPUH DENGAN AKU SEBAB DORANG TAK NAMPAK AKU? PAHAM TAK? HEHE

ARDY BERKATA LAGI "SAYA DI PERKAMPUNGAN BUNIANKAH?" DAN MENGHULURKAN TANGAN KEPADA ORANG DISITU TAPI SEMUA
TAK MENYAMBUT TANGAN ARDY DAN ADA DIANTARA MEREKA MENJERIT "MANUSIA! SIHIR! HANTU!" AKU BERKATA "ARDY KAMU CUBA TANYA DIMANA KITA BOLEH BERJUMPA MASTER SOCERER?"

TETIBA ADA SUARA BERKATA "EH! KENAPA ADA SUARA LAIN DI SITU? KAMU SIAPA?"
ARDY "HEHE SAYA..." BELUM SEMPAT ARDY MENJAWAB ORANG-ORANG DISITU SEMUA MENANGKAP ARDY! AKU SEMPAT LARI SEBAB AKU HALIMUNAN? TAPI WALAUPUN BERLARI RAMAI ORANG AKU BERLANGGAR DAN BILA DORANG DAPAT MEMEGANG AKU,AKHIRNYA KAMI PUN DITANGKAP AKU DAN ARDY PENSAN....

0 ulasan:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .